Zelene sobne biljke su neverovatan pokretač pozitivne či energije , jer donose u dom vitalnost, čiste vazduh, oplemenjuju prostor, ali su prema feng šuiju i magnetski privlačne za prosperitet.

Svi biljke donose pozitivnu i prirodnu energiju, označavaju vitalnost i vedar duh, ali svaka od njih ima posebno simbočno značenje u feng šui praksi na osnovu onoga što privlači. 

Juka, poznatija kao drvo života, omiljen aje biljka u mnogim domovima, ali njeno feng šui značenje malo ko zna, pa čak i oni koji je neguju u svojoj kući.

Drvo života naziva se još i drvo mladosti, razvoja ili napredovanja, jer su ovo njegove energetske karakteristike. Ipak, u feng šuiju se posebno koristi za pročišćenje karme i privlačenje novca. Prema feng šui stručnjacima ova biljka pročišćava lošu finansijsku karmu, dugove iz prošlosti i donosi motivaciju i prosperitet na finansijskom planu.

Ako imate drvo život au kući, prama feng šuiju najbolje ćete iskoristiti njegov blagotvorni efekat na energiju u domu ako ga stavite u predsoblje, odnosno hodniku - na taj način će čistiti energiju koja ulazi i izlazi u dom.

Poznato je da se u kupatilu i wc-u skuplja najviše negatuivne energije, pa ovaj prostor možete dekorisati ovom biljkom i tako spojiti lepo i korisno. 

Izvor: Sensa