Feng šui praksa podrazumeva određena pravila i smernice radi očuvanja ravnoteže energetskih tokova u prostoru. Sve oko nas je sačinjeo od energije, a u životnom prostoru je posebno važno uspostaviti pozitivan energetski tok. Negativna energija u domu može nepovoljno uticati na mnoge oblasti naši života, a za početak je važno otkriti šta je uzrokuje.

Prema feng šuiju negativna energija u domu može uzrokovati stres, nelagodnost, anksioznost i nemir. Takođe može uticati na spavanje, odnose u domu, budžet i prosperitet.

Feng šui stručnjaci ističu da postoje 4 stvari kokje uzrokuju lošu energiju u vašem domu - rešite ih s ei privucite sreću i napredak:

1. Smeće i nered

Glavno pravilo feng šuija jeste d aiz doma treba izbaciti sve bnepotrebne stvari, posebno smeće i ono što izaziva nered. Či energija mora biti u stanju da se slobodno kreće po vašem domu. Smeće, s druge strane, sprečava njen protok, stvarajući negativnu energiju. Suprotno tome, čišćenje ima suprotan efekat. Utvrdite koji delovi kuće vas najviše nerviraju i izdvojite 10-15 minuta dnevno da bacite ono što vam se ne sviđa ili što vam treba.

2. Vazduh mora biti čist

Biljke prečišćavaju vazduh upijajući toksine i zračenje iz kućnih aparata. Vazduh mora biti čist i u metaforičnom smislu. Zapamtite da je energije svuda, a kada se posvađate sa supružnikom, decom ili nekim poreko telefona, vaš dom se odmah napuni negativnom energijom. Ako se vazduh u sobi oseća teškim, možete pokušati da očistite prostor mirisom tamjana.

3. Pokvarene i slomljene stvari donose loša osećanja

Pokvarene fioke, začepljene sudopere, pa čak i pocepana odeća samo su nekoliko primera lošeg feng šuija. Ovo donosi nepovoljnu energiju, ali loše utiće i na kućni budžet i izaziva nedostatak novca, smatraju feng šui stručnjaci. Najbolje je da popravite sve što je pokvareno, a ono što više ne može da se popravi reciklirate ili izbacite iz svoje kuće.

4. Prestanite da blokirate vrata novim mogućnostima

Ulazna vrata moraju biti čista, na ulazu u kuću ne smeju postojati prepreke u obliku torbi ili cipela, a sama vrata treba lako da se otvaraju. Prvo što vidite kada otvorite vrata ostavlja utisak na percepciju cele kuće. Pored njega postavite neko prelepo umetničko delo, nameštaj ili bilo koji drugi predmet koji vam prija oku i odmah će vam postati prijatenije.

Izvor: Sensa