Zamija se u feng šuiju smatra biljkombogatstva jer se veruje da donosi novac u kuću i energiju prosperiteta. Prema feng šui tvrdnjama ona pomaže da rešite probleme, ali postoje određena pravila kako da aktivirate njena "magična" svojstva.

Veruje se da zamiju ne treba nikako sami da kupujete, već treba da je dobijete na poklon. Idealan je poklon za useljenje u novi dom, jer se smatra da osobi kojoj poklanjate zamiju želite sreći i napredak. Ova biljka se naziva još i "drvo dolar" ili cvet ženske sreće.

Važno je da se biljka održava i neguje, jer kada počne da vene ili se suši, smatra se da će se to negativno odraziti na stanje u vašem novčaniku. Srećom, zamija nije mnogo zahtevna za negu, pa je uglavnom uspešna ako je redovno zalivate i prihranjujete.

Prema feng šuiju sa biljkom treba razgovarati kako bi se aktivirala njena magična svojstva, a ovo vam može pomoći i da se sami relaksirate i sjedinite sa prirodom. Takođe, pored nje možete meditirati, vizualizovati ono što želite da privučete i izgovarati afirmacije.

Još jedan ritual sa zamijomn je magnet za novac. Stavite u saksiju nekoliko novčića/kovanica kako bi se novac pod energijom zamije "množio". Ukoliko ste biljku dobili na poklon, novčić treba da stavi osoba koja vam je poklanja.

Izvor: Sensa