Prema feng shui praksi, boja vašeg novčanika može prizvati novac, obilje i prosperitet. Uz ove savete lakše ćete shvatiti koje boje novčanik treba da bude u datom trenutku u zavisnosti od potreba. Ako tražite način da privučete više bogatstva i sreće u svom životu, razmislite o feng shui savetima o tome kako vaš novčanik može pokrenuti čitav proces. Naime, koristeći drevnu kinesku feng shui praksu, možete da se oslonite na moć svemira da vam donese sreću, novac i prilike koje zaslužujete.

Kako vaš "srećni" novčanik može doneti bogatstvo? Koristeći feng shui, postoji mnogo načina na koje možete privući bogatstvo u svoj novčanik. Izborom prave boje i oblika, bićete sigurni da se novac pravilno skladišti, ali morate voditi računa i da održavate novčanik nenatrpanim. Tako ćete stvoriti pogodno okruženje koje će vam doneti bogatstvo. Ako želite da iskoristite snagu feng shui-a za privlačenje bogatstva i sreće, boja vašeg novčanika je veoma važna. Pogledajte kako boja novčanika, koje ljudi najčešće imaju, utiče na bogatsvo i novac.

Evo koje boje novčanika prizivaju novac, a koje odbijaju bogatsvo prema feng shui praksi:

- Crna je vrlo popularna boja za novčanike i srećom, ovo simbolizuje prosperitet i bogatstvo. Ako želite da napredujete u karijeri ili povećate bogatstvo povezano sa poslom, ovo je idealna boja za vas.

- Plava je simbol vode i predstavlja ideju da odlazi, što je simbol protoka vode i teško ju je zadržati. To povratno utiče na vaše finansije i novčanu sreću. Stoga se plava ne preporučuje kao boja novčanika ako ste odlučili da sledite preporuke ovog drevnog učenja.

- Kako braon boja predstavlja zemlju, to je boja koja podstiče štednju. Ako želite da štedite pametnije ili da započnete novi režim štednje, braon je idealna boja novčanika.

- Veruje se da zeleni novčanici podstiču mogućnosti za zaradu. Zbog toga se zeleni novčanik preporučuje preduzetnicima koji traže ideje i nove mogućnosti.

- Žuta je takođe odličan izbor za boju novčanika, jer je takođe direktno povezana sa štednjom. Ako jednostavno želite da povećate svoje bogatstvo, pastelno žute boje novčanika su najbolje.

- U kineskoj filozofiji crvena boja predstavlja vatru, koja na kraju svog sagorevanja podstiče i stvara bogatstvo, pa nije dobra preporuka za boju novčanika.

- Iako bi ružičasta kao boja vašeg novčanika mogla privući novog ljubavnika, prema feng shui-ju to nije boja koja se preporučuje za privlačenje bogatstva.

- Ljubičasta boja prema feng shui drevnom sistemu verovanja nije povezana sa stvaranjem bogatstva, pa bi trebalo da izbegavate ovu boju, bar kada je novčanik u pitanju.

Izvor: Sensa