Prema feng šuiju svaki detalj je važan za održanje balansa energije u domu, a numerolozi ističu da na protok energije, obilje i sreću, može uticcati i broj vašeg stana ili kuće. Svaki broj ima posebno značenje. Ukoliko je broj vaše kuće ili stana dvocifren ili jednocifren, potrebno je da ga svedete na jednocifren i tako otkrijete njegovu energiju. Na primer ako živite u domu sa brojem 145, onda računate 1 + 4 + 5 = 10, 1 + 0 = 1 Energetski broj kuće u ovom slučaju je Jedinica. Za dvocifren broj stana eračunate isto, pa na primer ako je broj kuće 31, računate 3 + 1 = 4. Za jednocifrene brojeve stana koristi se taj broj.

Izračunajte energetski bgroj vašeg doma i u nastavku pročitajte šta on govori o energiji vaše kuće, sudbini i budućnosti:

Jedinica - Nebesko telo koje vlada ovim brojem je Sunce. Takav stan ispunjava svoje vlasnike kreativnom energijom i radošću života. Omogućava osobi da se istakne, da privuče pažnju drugih. Odličan je za umetnike, pesnike, pisce, novinare. Stan bi trebao imati mnogo različitih lampi, a dominantna boja je narandžasto crvena. Atmosfera takve kuće je bezbrižna i otvorena.

Dvojka - Nebesko telo koje vlada ovim brojem je Mesec. Ovo je dom pojačane intucije. Stan je pogodan za ljude koji rade sa malom decom, za kuvare i muzičare. Glavni naglasak u takvom stanu trebao bi biti na ogledalima, a glavna boja bi trebala biti než, sa malim detaljima smaragdno zelene boje. Vodite računa o izgledu kupatila - ono mora biti besprekorno.

Trojka - Planeta Mars. Volja, odlučnost, akcija! Ovaj stan nije za lenje ljude. Ako ste pasivni, odluke će se donositi umesto vas. U ovom stanu ćete morati stalno nešto da popravljate: vodovod, brave, stolice... Vlasnici moraju biti u dobroj formi i stalno aktivni, inače će stagnacija energije doneti nevolje. U unutrašnjosti bi trebalo da bude više crvene boje. Najaktivnija mesta su toalet i hodnik, vodite računa o njima.