Kada se približimo Uskrsu, najradosnijem hrišćanskom prazniku, počinemo da istražujemo kreativne i praktične načine za ukrašavanje i farbanje jaja. Ukoliko želite da jaja u uskršnjoj korpi ove godine budu unikatna i imaju posebnu šaru, a hoćete da izbegnete nered i uštedite vreme - ovaj trik će vam se jako dopasti.

Potrebno je da u vodu sobne temperature sipate punu kašiku limuntusa (limunske kiseline). Dobro promešajte, pa vodu sipajte u šerpu i ubacite 7 belih jaja. stavite jaja na srednju vatru da se kuvaju, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta.

Razmutite željenu boju za jaja u čaši sa vodom i dodajte kašiku alkoholnog sirćeta. Promešajte da se sjedini, pa ubacite jedno jaje. Kašikom vadite i ubacujte jaje iz boje, prelivajte ga bojom - sve dok ne dobijete nijansu koja vam se dopada. Ljubičastu boju za jaja možete dobiti i na prirodan način - farbanje jaja borovnicama ili crvenim kupusom.

Izvadite jaje iz boje na ubrus da se osuši. Posle 5 minuta dobiće peskast izgled zbog limunske kiseline, šara će vas iznenaditi. Ukoliko primenite ovu tehniku, ne morate ukrašavati dodatno jaja, jer će svako jaje imati svoju jedinstvenu šaru.

Premažite jaja uljem i poređajte u uskršnju korpu. Komentari na Internetu za ovu dekoraciju su pozitivni i mnogi su oduševljeni kako na jednostavan način i bez nereda, možete da dobijete prelepu nijansu i šaru na uskršnjim jajima.

Izvor: Sensa