Uskršnja korpa može zaista biti pravo remek delo, ali često ponestane ideja za farbanje. Najčešće se odlučujemo za tradicionalno farbanje jaja u lukovini, ukrašavanj e sa travkama ili lepljenje sličica. Postoje i razne druge tehnike poput ukrašavanja voskom, ali mnoge domaćice žele da izbegnu dodatni nered i uštede vreme za pripremu uskršnje trpeze.

Ako ste vi jedna od njih, donosimo vam super trik za farbanje jaja sa pirinčem. Ukoliko volite šere i razne boje na uskršnjim jajima, tehnika je kao stvorena za vas. Potrebno je da u plastičnoj čaši sipajte dve kašike pirinča i dodate kašičicu za boje u gelu za farbanje jaja. Poklopite čašu i mučkajte kako bi se boja rasporedila po pirinču. Isto uradite i u ostalim čašama sa drugim bojama. U jednoj na primer možete sipati crvenu boju, u drugoj plavu, u trećoj zelenu - izaberite one koje najviše volite.

Za ovu tehniku najbolje je koristiti bela jaja. Prethodno je potrebno jaja skuvati. Ubacite jaje u čašu sa pirinčom i bojom, poklopite čašu i lagano tresite, tako da obojeni pirinač dodatne celo jaje. Kada izvadite jaje, primetićete predivnu tačkastu dekoraciju - zaista posebnu šaru, potpuno drugaliju od onoga na šta ste navikli.

Sa ovom tehnikom možete i kombinovati boje. Na primer, već obojeno jaje u žuto, ubacite u čašu sa pirinčom u plavoj boji. Ili, ubacite prvo jaje u čašu sa pirinčem u ljubičastoj boji, pa zatim isto to jaje u čašu sa pirinčem u plavoj boji. Dobićete zaista šarenu uskršnju bajku.

Ostavite jaja da se boja potpuno na njima osuši, premažite uljem i poređajte u uskršnju korpu. 

Za tehniku farbanja jaja sa pirinčem možete koristiti i plastičnu kesu - pogledajte u video snimku ispod!

Farbanje jaja sa pirinčem TikTok/celenakinsey

Izvor: Sensa