Dekoracija jaja za Uskrs je uvek kreativan posao kojem se radujemo i smišljamo nove ideje kako da farbamo jaja za Uskrs, a da to bude nešto posebno i originalno.

Sigurno ste čuli za dekupaž tehniku ukrašavanja predmeta papirom, a sada to možete da uradite i sa jajima za Uskrs. Potrebna su vam bela jaja, salevte i jedno belance - toliko je lako i jeftino da ćete ovaj trik godinama ponavljati.

Izaberite salvete sa prolećnim motivima, to je naša preporuka, kako bi vaša dekoraija za najradosniji hrišćanski praznik slutila na radost, lepu energiju i prirodu. Nađite salvete sa cvećem, leptirićima, biljkama, pa isecite makazama pažljivo ove motive.

Jaja skuvajte, a belance lagano viljuškom umutite, ali pazite da se ne pretvori u šam. Ovde će nam belance poslužiti kao prirodni lepak. Isecite pažljivo prolećne motive sa salveta, a za dekupaž koristite samo one gornje delove na kojima je slike.

Stavite jaje na držač za jaja (može poslužiti i čašica za rakiju), pa prislonite motiv sa salvete na suvo jaje. Četkicu umočite u belance, pa nanosite preko motiva prislonjenog na jaje. Tako ćete lako zalepiti deo salvete. Važno je da se jaja nakon toga osuše.

U video prilogu ispod pogledajte detaljan poszupak!

Ukrašavanje jaja za Uskrs sa salvetom TikTok/diy_studio

Izvor: Sensa