Postoje razni recepti za prirodna đubriva, a ukoliko gajite biljke, verovatno ste neke od njih već isprobali. Najpopularnija je prihrana sa korom banane, kao i sa ljuskama jajeta, dok se orhideja prihranjuje rastvorom od pirinča.

Pored zalivanja, resađivanja i puno ljubavi, našim biljkama je s vremena na vreme potrebna prihrana, bilo da je reč o sobnom cveću ili biljkama koje gajite na terasi ili dvorištu. Donosimo vam jednostavan trik sa samo jednim sastojkom - ricinusovim uljem!

Ricinusovo ulje često koristimo za negu kose, a svoju sjajnu primenu ima i u baštovanstvu. daje biljci hranljive materije, podstiču cvetanje, a iskusni baštovani ističu da je ovakva prihrana odličlna i kada se već pojave pupoljci, jer onda cvetovi mogu biti bujniji i duže će trajati.

Potrebno je da u litar vode koja je odstojala u flaši nekoliko dana dodate samo jednu kašičicu ricinusovog ulja. Nakon toga protresite flašu da se ulje sa vodom sjedini. Odmah nakon mućkanja zalijte biljke sa ovom vodom.

Ako biljka cveta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cveta stalno, potrebno ju je prihranjivati jednom mesečno.

Izvor: Sensa