Thuy Dao ima 30 godina, i živi sa mužem, ćerkom i mačkama u kući od 86 kkvadrata sa predivnom baštom i balkonom na kojem sadi povrće. Potiče iz Vijetnama, a u Nemačku se preselila pre 10 godina da bi studirala ekonomiju. Onda je odlučila da ostane, počela je da se bavi fotografijom. Ipak, posao fotografa je da stalno bude u pokretu, što posle rođenja ćerkice za Thuy nije bilo lako, pa je odlučila da napusti posao i posvete i se kreativnom uređenju doma, svoje bašte i porodici, a da sve te divne trenutke zabeleži.

Kao kaže, odlučila je da živi mirno, srećno i jednostavno. Izabrala je da zabeleži svoje trenutke kako bi vodila svoj dnevnik, a nije ni snjala da će oko milion ljudi početi da se interesuje za njen video sadržaj na kanalu "Njenih 86 kvadrata." Video snimci koje objavljuje su opuštajući, ukazuju na lepotu sadašnjeg trenutka, kreativni, sa divnom muzikom, zvucima vode koja teče i cvrkutima ptica. U pozadini se čuje često smeh njene ćerkice, a svaki video donosi nešto praktično i sjajno što možete primeniti u svom domu.

Snimala je video snimke na kojima pokazuje kako srediti malu kuhinju, srediti terasu, ulepšati baštu tokom jeseni, razne recepte, kako napravii tamjan i od kuće stvoriti dom. Često objavljuje i inspirativne video snimke u prirodi, lepoti života, mindfulnessu i moćima koje čovek poseduje i od koje može da stvori sve. 

 Thuy ističe i objašnjava - "Svet je mnogo veći od 86m2, ali ponekad je 86m2 ceo moj svet." Ona neguje biljke, gradi stvari od drveta, prodaje svoje proizvode, uređuje i sređuje dom i pokazuje koliko uživa u tome. Glavni pomoćnik je njena preslatka ćerka, a na video snimcima se vidi koliko zapravo uživaju u životu na selu i ulažu ljubav u sve što rade. 

Na ovim snimcima možemo otkriti koliko čovek može divnih stvari stvoriti kada nešto voli i kada u sebi probudi kreativnost, ali i inspirisati druga i savršeno živeti kada je u skladu sa prirodom.

Izvor: Sensa