Proleće je uveliko stiglo, a s njim i lepo sunčano vreme koje želimo što više da provedemo na otvorenom kako bismo se opustili , meditirali, oslobađali od stresne svakodnevnice... Ako imate baštu, sigurno već razmišljate o sadnji cveća i aranžmanima koji će oplemeniti važu zelenu oazu.

Donosimo vam jednu ideju koja je praktična, veoma dekorativna i korisna jer je multifunkcionalna. Naime, probajte da napravite malu vertikalnu cvetnu aleju i hranilicu za ptice. Biće vam potrebno 5 saksija od terakote različitiih veličina, jedna metalna šipka (na primer parče armature), jedan podmetač za saksije (veličine kao najmanja saksija), silikonski lepak i naravno cveće. Po želji, saksije možete ofarbati ili ostaviti u orginalnoj boji gline.

Prvo odredite mesto na koje želite da postavite saksije. Ukucajte duboko u zemlju metalnu šipku, a zatim na nju, kroz rupu na dnu nataknite prvu , najveću saksiju i napunite je zemljom. Preko stavite drugu, samo je malo nakrivite ustranu i isto napunite zemljom. Ako je potrebno, rupe na saksijama možete dodatno proširiti kako bi saksije mogle da stoje pod uglom. Preko druge saksije nataknite treću, ali ovog puta je zalepite silikonskim lekom za ivicu saksije koja je ispod. Ponovite postupak dok ne dođete do pete saksije. Nju uz pomoć silikonskog lepka postavite da stoji ravno, a zatim na nju stavite podmetač. Tu sipajte semenke, mrvice, komadiće voća i napravite hranilicu za ptice. Nakon toga, u saksije posadite cveće po želji.

Detaljni postupak pogeldajte u videu ispod:

Kako napraviti cvetnu hranilicu za ptice tiktok/nifty

Izvor: Sensa