Mala terasa često izgleda kao veliki izazov za uređenje, a uopšte ne mora da bude tako. Koliko god da je mala, od nje možete napraviti svoj mali kutak za užitak. Dovoljno je samo malo mašte. Nije poenta u skupom nameštaju niti u prelepom pogledu. Uz malo umeća svaka terasa može postati kao iz časopisa.

Ako vam se dopada boho stil, razmislite o nekoj vrsti podne obloge. To mogu biti impregnirane drvene ploče ili pak stari šareni tepih, ako vam terasa ne kisne. Nakon toga, vreme je za izbor nameštaja. Boho voli prirodne materijale, što znači da su drvo i pruće najpoželjniji. Predlog je stolica od pruća ukrašena šarenim jastukom ili prekrivačem s resama. Ukoliko imate mesta, stavite poneki tabure, idealno će se uklopiti u boho stil. Biće vam potreban i jedan mali stočić za kafu. Ako vaša terasa nije zaklonjena od pogleda i želite malo više privatnosti, možete staviti zastore od pruća ili lepršave zavese koje će vas u toku leta štititi od sunca.

Kada ste završili sa osnovnim komadima, vreme je za malo detalja koji će dati toplinu- poneka saksija sa cvećem ili ukrasnim biljkama koja stoji na ogradi ili je okačena na zid terase, jastučići, fenjeri, tapiserija, hvatač snova. Ako ste vešti u pletenju, možete napraviti makrama držač za saksije… Na ogradu možete okačiti solarne lampione koji će posebno tokom noći napraviti ušuškanu atmosferu.

U videu ispod pogledajte jedno zanimljivo rešenje za malu terasu u urbanoj gradskoj zoni

Ideja za malu terasu  tik tok /yannicksomers

Izvor: Sensa