Makrame tehnika doživela je veliku popularnost proteklih godina zahvaljujući društenivm mrežama i minimalističkom konceptu koji vlada u oblasti uređenja enterijera. Makrame tehnika zasniva se posebnom načinu vezivanja čvorova. Dovoljno je malo prakse da se savlada, a u tome veliku pomoć pružaju video tutorijali. Uz pomoć makrama tehnike mogu se izraditi različiti ukrasni predmeti za dom- tapiserije, nakit, držači za cveće… Mogućnosti je mnogo, slobodno pustite mašti na volju.

Pored toga što je kreativna, ova tehnika ima i terapeutsko dejstvo Ako ste pod stresom i želite da se opustite, makrame tehnika vezivanja čvorova jeste idealan hobi za vas. 

Za izradu se najčešće koriste pamučni kanapi, vuna, konoplja, a može i koža, u zavisnosti od predmeta koji želite da izradite.

Danas vam pokazujemo kako možete da napravite jednostavan viseći držač za saksije sa cvećem. Savršeno je rešenje za mali prostor jer se mogu okačiti na zid ili na plafon, oslobađajući prostor za neke druge stvari. Osim uštede prostora, veliki benefit je estetski doživljaj- naime, na ovaj način pravite svoju malu vertikalnu baštu u dnevnoj sobi ili na terasi.

Pogledajte u videu ispod kako se pravi makrama držač za saksije:

Izvor: Sensa