Tokovi energije koji teču kroz vašu kuću, prolaze i kroz vaše telo i um i odražavaju se na raspoloženje, blagostanje i zdravlje. Energija u stanu treba da bude pozitivna i uravnotežena. Donosimo vam nekoliko feng šui saveta za više zdravlja i blagostanja u kući:

1. Mirno okruženje u porodici, zaštićeno od spoljnih uticaja i negativnih komentara okruženja je neophodno za dobru energiju. Kada se trudite da u domu vladaju mir i sloga, energija u njemu je puna zdravlja i uspeha.

2. Čim uđete u kuću, obavezno skinite cipele. Na njima se skuplja sva stresna energija sa posla, sa ulice, iz prevoza, iz supermarketa... Važno je da cipele ne ostavljate poređane u hodniku, već da ih očistite pre ulaska u dom, a onda sklonite i "sakrijete" u cipelarnik.

3. Jakne, kaputi, šalovi, kape - U feng šuiju postoji poseban ritual povezan sa odećom: svaki dan kada dođete kući, trebalo bi da je lagano četkate četkom i da je skladištite na pravo mesto. Generalno, vaš hodnik treba da ima zatvorene ormare, kao i vešalice. Pretrpan čiviluk jaknama širi ometa pozitivan tok lepe energije.

4. Ponekad je dovoljno uneti novu svetlu boju da promeni energiju u domu. Prema drevnom kineskom učenju, žuta se smatra bojom zdravlja; boje breskve, ćilibara, peska - takođe. Ove boje su idealne za zidove, plafone i podove. Možete koristiti i dekorativne predmete u ovoj boji. Feng šui stručnjaci savetuju da nabavite žutu posteljinu koja će se pozitivno odraziti na vaše fizičko i psihičko stanje.

5. Biljke unose pravu životnu energiju u prostor, što pozitivno utiče na stanje vlasnika kuće. Aloja, fikus, geranijum, bambus, azaleja, anturijum imaju ogromnu isceljujuću energiju. Veoma se preporučuje u feng šuiju da imate drvo limuna u kući - biljka zrači uravnoteženom energijom koja promoviše dobro zdravlje i blagostanje.

6. Miris bora - Bor je još jedan simbol zdravlja. Miris bora je simbol zdravlja, vedrine, svežine i dobre energije - možete koristiti eterična ulja sa mirisom bora.

7. Centar kuće - Prema feng šuiju u centru je koncentrisana sva isceljujuća energija. Energija isceljenja nastaje u centru kuće. Bilo bi mudro postaviti stočić na sredinu sobe, a na njega postaviti posudu ravnog oblika bez ikakvih crteža. Bolje je izabrati providnu posudu, a u njoj možete poređati minerale i kristale koji povoljno utiču na zdravlje, poput žada, ćilibara, karneola, ahata itd.

8. Feng šui simboli - Piramida je najpoznatiji simbol zdravlja. Svojim širokim oblikom oduzima energiju koja je ustajala, prljava, a svojim "vrhom" piramida oslobađa energiju zdravlja i sreće. Kineski feng šui novčići i figure slona su takođe talismani koje ističu feng šui stručnjaci.

Izvor: Sensa