Da bi dom bio mesto gde se osećamo lepo, sigurno, rasterećeno, kako bi odisao harmonijom, treba mu posvetiti pažnju. Prema verovanju mistika sa istoka, postoji nekoliko načina na koje možemo održati dobru energiju u kući:

1.Vodite računa o stvarima u svom domu

Morate ceniti sve što imate, bez obzira na to kako ste to dobili. Bilo da je u pitanju limitirano izdanje knjiga, skup nameštaj ili kupljeni primerci na pijaci Kažu da onako kako se ponašate prema svojim stvarima, tako se odnosite i prema ljudima oko sebe.

2. Budite zahvalni za ono što vam je nekada dato

Vremenom sve može da zastari. Neke stvari se menjaju sa novijim modelima, dok druge menjaju samo vlasnika. Umesto da bacite neku stvar, samo nađite ljude kojima je to potrebno. Možda će ih čuvati kao i kada ste ih vi prvi put imali. Na ovaj način zadržavate vrednost i korisnost.

3. Ustanite rano ujutru

Idealno vreme za buđenje je rano ujutro. Rani početak znači da ćete tog dana moći da uradite mnogo stvari. Takođe morate započeti dan u tišini - to znači da živite u potpunom miru. A ovo, zauzvrat, stvara harmoniju u duši. Ranije buđenje će vam dati vremena za meditaciju. Ovo će vam pomoći da ostanete pozitivni i odlučite kako želite da vam prođe dan. I na kraju dana, podsvesno ćete znati da ćete se vratiti na ovo mirno mesto da biste mogli da spavate i da se napunite energijom.

4. Pustite da cirkuliše energija

Pre nego šti ujutru počnete čišćenje, otvorite širom prozore. Otvaranjem prozora dozvoljavate lošoj energiji da izađe napolje, a pozitivnoj da uđe. Svež vazduh će takođe poboljšati zdravlje svih u kući.

5. Operite sudove pre odlaska na spavanje

To znači da posuđe ili bilo koji pribor koji ste koristili morate očistiti pre odlaska u krevet To je podsvesni podsetnik da ste sledećeg dana završili zadatak ili postigli svoj cilj. Ne samo da ćete održavati svoj dom čistim, već ćete obezbediti i nesmetan protok pozitivne energije. Prljavi sudovi znače lošu energiju.

6. Fokus na jednoj stvari

Ne dozvolite da vam misli lutaju. Vaš dom je vaš dom. Morate mu pružiti istu brigu punu ljubavi koju pružate svojim voljenima. Stoga kada sređujete kuću, mislite samo na to. Kada se fokusirate na ono što trenutno radite, to će postati neka vrsta meditacije.

7. Podelite poslove na sve članove porodice

Svi ukućani treba da daju svoj doprinos čistoći doma i da se osete korisno. Čak i deca treba da učestvuju u kućnim poslovima.

Izvor: Sensa