Kada želite da oplemenite svoj životni prostor i unesete u njega duh prirode, savršen način jeste da nabavite sobne biljke. Kada u domu imate sobne biljke, vazduh u vašoj kući će biti čistiji, smanjuju nivo toksina, ali i donose pozitivnu či energiju prema feng šuiju.

Jedan od najvažijih delova doma prema feng šuiju jeste hodnik, predsoblje, odnosno deo kod ulaznih vrata. Smatra se da je ovaj prostor filter za energiju koja ulazi i izlazi iz doma, pa je važno na njega obratti posebnu pažnju kako bi se dobra či energija što više zadržala u domu.

U tome nam mogu pomoći sobne biljke koje čiste energju, privlače uspeh, obilje i sreću. Preporučuju se da u ovom prostoru budu biljke sa zaobljenim i mekim listovima, dok treba izbegavati one sa oštrim, poput kaktusa.

Saznajte koje biljke je prema feng šuiju najbolje držati kod ulaznih vrata:

Pahira - veruje se da ova biljka štiti od negativne energije koja može ući spolja, a nazivaju je i drvetom novca, pa se smatra da donosi bogatstvo i obilje.

Areka palma - ova biljka ima graciozne i lepo lišće za koje se veruje da blokira loše poglede i toksičnu energiju. Međutim, oni imaju tendenciju da imaju široko lišće. To znači da bi trebalo da imate širok prostor pored glavnih vrata da biste biljku postavili.

Kućna paprat - sjajna biljka za koju se veruje da štiti od toksične energije i sprečava da se negativne vibracije usele u vaš dom. Izgledaju bujno sofisticirano za moderan izgled doma. Nedostatak je što njihovo lišće može zauzeti značajan prostor.

Krasula - Biljka krasula je biljka bogatog izgleda sa sočnim listovima. Njihova simbolika bogatstva čini ih tako pogodnim za ulazna vrata. One su jednostavno biljke koje privlače bogatstvo i mogu doneti više novca svima koji su spremni da se brinu o njima.

Zlatna puzavica - Ovo je biljka za koju se veruje da donosi novac, energiju obilja i čisti energetski tok. Idealno je da je držite na visokoj polici ili u visećoj saksiji, tako da njeni listovi nežno padaju.

Bambus - Biljka bambusa je jedna od najomiljenijih srećnih biljaka u feng šuiju. Veruje se da ne samo da donosi sreću i eliminiše lošu sreću.

Izvor: Sensa