Feng šui, drevna kineska umetnost uređenja prostora, koristi se kako bi u domu ili radnim prostorijama tekla pozitivna či energija. Koristeći feng šui pravila, veruje se da či energija počinje slobodno da teče u domu poput "žuborećeg potoka", čineći da svi u domu budu srećni, a prostor ispunjen pozitivnom atmosferom i lepim vibracijama.

Kada u domu stalno postoji stres, nervoza, svađe i loša komunikacija, možete pokuašti sa primenom određenih feng šui smernica zapoboljšanje energije. Isprobajte sledećih 5 saveta:

1. Očistite nered - Nered može uticati na vas fizički i emocionalno: raspršuje vaše misli i izaziva negativna osećanja. Pozitivna energija biće u domu ako u njemuimate stvari koje vas čine srećnim, a ne samo da ih imate kako biste ih posedovali. Kada čistite kuću, procenite koji predmeti u vama bude lepa osećanja, a koji ništa ne predstavljaju - njih bi onda trebali da izbacite iz doma. Pretrpan prostor, nered i puno stvari donosi samo zagušenje energije i sprečava da se pozitivne vibracije usele u dom.

2. Ulazna vrata i predsoblje - Očistite svoj ulaz, očistite sneg, prljavštinu od cipela i izvršite sve potrebne popravke na ulaznim vratima ili stepenicama. Vaša ulazna vrata su "usta doma" - jedno od najvažnijih delova u kući. Jednostavne promene u ovoj oblasti često dovode do pozitivnih promena u vašem životu.

3. Koristite jednostavne alate za poboljšanje energije u prostoru:

Prirodni elementi - Korišćenje svežeg zelenila i biljaka unosi duh prirode i pozitivne energije
Muzika – Umirujući zvuci ili omiljena muzika izaziva osećaj topline i radosti
Sveće - Unesite ovaj vatreni element koji može odmah aktivirati energiju u prostoru
Ogledala - Učinite uz pomoć ogledala da prostor izgleda veće, ali pazite kako ih postavljate na zid. Feng šui pravila za ogledala, pročitajte OVDE!
.
4. Uravnotežite elemente - Prostor reba da bude uravnotežen između pet elemenata: vatre, zemlje, metala, vode i drveta. Previše jednog ili nedovoljno drugog može uticati na nivoe naše energije. Na sledeći način možete napraviti dekoraciju za dom od svih elemenata - uzmite staklenu činiju sa vodom (element vode) i dodajte kamenčiće (element zemlje), belo cveće (cvet je element drveta, a bela boja predstavlja metalni element) i crvene sveće koje plutaju na vodi (element vatre), ili smislite svoje sopstvena kombinacija. Ne zaboravite da budete kreativni i učinite da vam sređivanje doma prema feng šuiju bude zabavno i inspirativno.

5. Postavite pozitivnu nameru - Postavljanjem namere ili izgovaranjem afirmacije fokusiraćete se na cilj ili želju koju želite da ispunite. Napišite nešto što želite da postignete. Na primer, ako želite mirno okupljanje porodice, razmislite o sledećoj afirmaciji: "Zahvalan sam što sam okružen svojom srećnom i zdravom porodicom." Budite pozitivni i potrudite se da u vašem domu vladaju mir i ljubav - kada to posedujete, sve drugo samo dolazi!

Izvor: Sensa