Svaki prostor ima svoju energiju, na koju može uticati mnogo faktora. Možda je postojao događaj koji je izazvao prilično jake negativne emocije, ili je tu bila prisutna osoba koja je doživljavala mnogo negativnosti i stresa. Ako se odmah nakon napuštanja određene lokacije osećamo bolje, to može biti znak da je na tom mestu loša energija.

Kako da utvrdimo da li je prostor pun negativne energije? Ovo je šest najčešćih znakova.

1. Kada uđete u prostoriju, osećate se emocionalno umorno i iscrpljeno - Naravno, svako od nas ponekad može da bude umoran, ali osećaj umora svaki put kada uđemo u određenu prostoriju i činjenica da osetimo olakšanje odmah po izlasku može ukazivati na to da u tom prostoru postoji izvesna stagnacija energije.

2. Ovde osećate glavobolje - Obratite više pažnje na fizička osećanja nelagodnosti koja se javljaju samo kada smo na određenoj lokaciji. Za ovo, naravno, morate biti u kontaktu sa svojim telom. Možda neki deo tela počne da boli – često možemo da osetimo glavobolju.

3. Osećate se kao da ne možete da dišete ili ste klastrofobični - Neki opisuju ovaj osećaj kao "težinu". Zbog ove težine, izgleda da imate poteškoća sa disanjem. Može se desiti i da počnete da doživljavate teške emocije – na primer, osetite potrebu da plačete bez nekog posebnog razloga, ili odjednom zapadnete u strah ili paniku.

4. Biljke ne rastu dobro na ovom prostoru - Negativne energije ne utiču samo na ljude - životinje i biljke takođe dobro uočavaju negativnost. Takođe, možete obratiti pažnju na svoje ljubimce i posmatrati da li se ponašaju čudno kada uđu u određenu prostoriju. Takođe, cveće ne uspeva u prostorijama sa slabom energijom.

5. Prisustvo neobičnih mirisa - Možda ćete otkriti određene neprijatne mirise u prostoriji i ne pronaći njihovo fizičko poreklo.

6. Problemi sa spavanjem - Ako vam je teško da zaspite u ovom prostoru ili čak doživljavate stalne noćne more, to može biti znak da su u njemu prisutne negativne energije.
Ako je mesto gde opažamo negativne energije deo našeg doma, tamo možete koristiti tamjan. Ovo će proterati sve neprijatne mirise, energetski očistiti prostor i ispuniti ga prijatnijim energijama. Tamo možete meditirati i tražiti da se ustajala energija oslobodi i da se sve loše pokvari. Očistite sav nered i predmete koji više nisu u upotrebi. Pozitivnu energiju ćete lakše zaokružiti ako imate prostora za nju.

Izvor: Sensa