Svakodnevno se suočavamo sa negativnom energijom iz različitih izvora, a kada ne znamo kako da se zaštitimo i prepustimo se ovom talasu, ona može ugroziti sve - zdravlje, odnose, ljubavni život, karijeru...

Kada čovek u sebi ima nagomilanu negativnu energiju koja se manifestuje ogorčenosti, ljutnjom, svađom i naša iskustva pojačavaju uticaj loše energije.Osim toksičnih emocija, negativna energija krade našu pozitivnu energiju, osećamo se bezvoljno, umorno, osećamo težinu u telu, demotivisani smo. U takvim periodima, teško je podstaći sebe da razmišljate pozitivno. Međutim, svako može da utiče na svoje unutrašnje stanje - evo kako da naučite da odbacite negativnu energiju i vratite harmoniju:

1. Ogorčenost, ljutnja i druge negativne emocije ne bi trebalo da se akumuliraju u telu. Pokušajte da naučite da oprostite, kako sebi, tako i drugima. Oproštaj je lekoviti ventil koji pomaže da se oslobodite toksične energije.

2. Nikako nemojte skrivati svoje emocije, čak kada su i one potpuno negativne. "Nemoj plakati! Saberi se!" ili "Ne smej se tako glasno" - ignorišite sve fraze koje vas podstiču da u sebi potisnete osećanja. Akumulacija neizraženih emocija, i dobrih i loših, stvaraju blokade u telu koje sprečavaju protok pozitivne energije. Stoga je važno proživeti sve emocije. Kada vam se plače, plačite, razgovarajte o tome sa bliskom osobom, objasnite sebi svoja osećanja. Kada proćivite sve emocije, vaša duša ostaje slobodna i otvorena za nešto novo i pozitivnije.

3. Možete se i fizički osloboditi negativne emocije. Nakon napornog dana na poslu, istuširajte se i pijte puno vode. Nakon svađe, nemojte "zatrpati" svoje emocije nezdravom hranom, idite u teretanu ili trčite - sigurno ćete se osećati bolje.

Negativne energije se nije lako osloboditi, ali ako se trudite i svakodnevno radite na sebi, možete vremenom napraviti moćan neprobojan štit. Na taj način život će postati mnogo lakši - pozitivne promene neće dugo trajati.

Izvor: Sensa