Dobra feng šui organizacija u domu simbol je sreće i blagostanja, dok se prema ovoj filozofiji smatra da neopravilno uređenje prostora može dovesti do negativne energije, nedostatka novca i loše sreće.

Trasa ili balkon su deo u kući ili stanju koji održava naš kontakt sa spolnim svetom, prirodom okruženjem, a izuzetno je važno posvetiti mu posebnu pažnju kada je reč o feng šuiju. Učinite terasu odličnim feng šui mestom za uživnje u šoljivci kafe ili čaja i jutarnjim zracima Sunca ili u večerima kada posmatrate zvezde i pravite planove.

Evo koja feng šui pravila za balkon treba da ispoštujete da biste privuklui sreću i novac u svoj dom:

1. Očistite terasu - Nikako nemojte pretrpavati terasu, niti je držati neurednom. Važno je da je očistiti i da prostor bude uredan i otvoren za pozitivnu energiju. Mnogi kače veš na terasi i stavljaju na nju sušilicu, ali ova greška donosi loš feng šui, negativnu energiju i nepovoljno utiče na vaš dom. Izbacite sa terase stare police za cipele, uvele biljke, stare novine i prazne saksije ili vaze.

2. Balkon treba uvek da bude svetao. Izbegavajte visoke biljke ili nešto što sprečava sunčevu svetlost da uđe u stan. Ukoliko sa terase možete d aposmatrate izlazak Sunca, to vam donosi nadu i mir. Najbolje je da balkon bude što svetliji.

3. Terasa ne bi trebalo da ima oštre ivice ili uglove. Posedovanje oštrih uglova vaše ograde može izazvati nepovoljnu enerfiju. Na balkonu možete postaviti biljke, zavese ili paravane kojim ćete sakriti izizetno oštre uglove i tako sprečiti negativnu energiju.

4. Biljke na terasi - Najpovoljnije biljke za privlačenje novca i sreće, a koje možete gajiti na terasi su bambus, pahira, krasula (drvo novca), orhideja, filadendron, sanseverija (biljka zmija) i drvo citrusa.

5. Ne držite kućne ljubimce na terasi - Ukoliko su vaši kućni ljubimci na terasi, to može uzrokovati nered i neprijatne mirise, što je izuzetno loše po feng šui.

6. Ukoliko već imate terasu, onda je teže da promenite njen oblika. Ali, ako kupujete kuću ili stan, feng šui stručnjaci preporučuju da treba izbeći balkon koji gleda na sever, da balkonska vrata ne treba da budu okrenuta prema ulaznim vratima i oblik terase treba da bude zakrivljen, bez oštrih ivica i uglova.

Izvor: Sensa