Cveće ima lekovitu moć u prostoru - čisti vazduh, spaja nas sa prirodom, donosi nam lepotu i radost, ali neke biljke se posebno izdvajaju. Jedna od njih je geranijum, biljka koju često možemo videti u dvorištima i na prozorskim daskama sa cvetovima koji plene lepotom. Veruje se da geranijum donosi toplu, mirnu i prijatnu atmosferu u vašem domu.

Simbolično se smatralo da geranijum sprečava širenje negativne energije, štiti od svađa, ogovaranja, ali i otrovnih strelica toksičnih ljudi. Geranijposeduje um umirujuća i antistresna svojstva, čineći ljude nežnijim, strpljivijim i ljubaznijim. U nekim kulturama se smatra da privlači i obilje.

Donosimo vam 6 jako dobrih razloga da negujete geranijum u svom domu:

  1. Miris cveta poboljšava raspoloženje.
  2. Geranijum takođe pomaže u ljubavi, zbog toga se preporučuje da voljenoj osobi poklonite cvet geranijuma. Sigurno je da će vam uzvratiti osmehom.
  3. Listovi geranijuma u ​​svom sastavu sadrže eterično ulje, da biste se uverili u to, dovoljno je protrljati list prstima. Ulje se leti posebno ističe na Suncu. Tako se biljka može zaštititi od pregrevanja. Postoji mišljenje da ako je geranijum na ulici, onda je u vrućem suvom vremenu na zalasku sunca lako primetiti sjaj iznad njega. Eterična ulja koja se aktivno luče čine da biljka dobije dodatnu lepotu.
  4. Listovi geranijuma mogu oterati moljce, muve i druge insekte, pa ga možete čak držazi i u vazi.
  5. Možete koristiti geranijum za lečenje glavobolje i prehlade. Ova biljka pročišćava vazduh, ubija štetne bakterije. Da biste se osećali dobro, dovoljno je da sedite 10 minuta dnevno pored biljke. Za prečišćavanje vazduha možete koristiti ulje geranijuma, biće dovoljno samo 3 do 4 kapi ulja u aroma lampi.
  6. Ulje geranijuma daje prijatan osećaj i budi romantičnu atmosferu. Možete da stavite 5 kapi ulja geranijuma u ​​aroma lampu tokom romantične večere.

Izvor: Sensa