Dom je naša oaza, utočište, prostor u kojem se razvijamo, volimo, udišemo život. Kako bi on bipo savršen, važno je da bude uredan i da mu date lični pečat. To možete najpre učliniti kroz dekoraciju, uspomene, predmete koji vam nešto znače - samo je važno da ne preterate i ne prenatrpate prostor.

Kako život postaje sve ubzaniji i čovek se, nažalost, sve više udaljava od prirode, biljke su te koje donose radost života u naš dom. Ipak, to ne moraju biti samo biljke, već i simboli iz prirode na slikama, dekoraciji poput biljaka ili životinja. Jedan od ovakvih simbola koji značajno poboljšava feng šui u domu jeste cvet LOTOSA.

Zbog prirod ebiljke, u domu je nemoguće uzgajati lotos koji raste na jezerima i močvarama. Ali možete uneti slike lotosa, veštački cvet lotosa koji ćete držati u staklenoj posudi (ovde možemo napraviti izuzetak od feng šui prepreke da se veštačko cveće ne unosi u dom) ili staviti na policu figuricu u obliku lotosa.

Šta simbol lotosa privlači u vaš dom:

Feng šui za privlačenje mira ljubavi i napretka
Shutterstock 

1. Ojačava osećaj čistoće, harmonije i savršenstva u vašem domu

2. Postavljanje simbola lotosa u centralnom delu doma ukazuje da možete postioći uspeh u onome što radite, ali i ukazuje na nameru da u vašem domu vladaju mir i harmonija.

3. Lotosov simbol u domu i u spavaćoj sobi privlači dobre ljubavne odnose i sreću u braku. Takođe, pupoljak i semenke lotosa simbol su plodnosti.
4. Simbol lotosa možete koristiti i u prostoru za meditaciju kako bi podstakao da se povežete sa mirom i osećajem zadovoljstva.

Smatra se da lotos ima sposobnost da odbija prljavštinu, pa se povezuje i sa domom koji je uvek uredan, sređen i čist.

Možete sami crtati ili slikati lotosov cvet, staviti na zid fotografije ili napraviti od papira origami tehnikom predivan lotos. 

Pogledajte u video snimku ispod kako od papira da napravite lotosov cvet!

Kako da od papira napravite lotosov cvet TikTok/paperbirbs

Izvor: Sensa