Jesen je jedno od najlepših godišnjih doba kada nam priroda podari najlepše boje zlatne, žute, oker i bordo. Tu toplinu kojom odiše poželimo da prenesemo i u svoj dom, a jedan od načina je biranje tekstila poput jastučića i prekrivača, kao i jednostavne dekoracije koja će oplemeniti sto u dnevnoj sobi ili trpezariji. S jeseni sazrevaju bundeve, stoga su idealni način da njima ukrasimo svoj životni prostor. Možete kupiti prave, ukrasne bundeve ili u prodavnicama nađi keramičke ili drvene. Mi vam savetujemo da odvojite jedno popodne za kreativnost i bundevice napraviti sami, od materijala koje imate kod kuće.

Evo šta je potrebno:

  • Nekoliko pari najlon čarapa u boji kože ili pamučnih neutralnih boja
  • vata ili veštačka vlakna bele boje za punjenje
  • kanap il deblji konac u bež boji

Isecite čarape sa obe strane, zavežite jedan kraj u čvor, a zatim napunite vatom ili vlaknima. Kada dobijete lopticu, zavežite čarapu i sa druge strane, tako da ostane malo duža na vrhu jer će to kasnije biti drška od bundeve. Uzmite konac i zavežite preko loptice tako da je „podelite na pola“. Ponovo ukrstite kanap preko loptice tako da dobijete „četvrtine“ i nastavite tako sve dok loptica ne dobije „kriške“ koje podsećaju na bundevu. 

Detalj postupak izrade pogledajte u videu ispod:

Kako se prave bundeve za dekoraciju Napravite sami originalnu jesenju dekoraciju za sto od materijala koje imate kod kuće Tiktok/ohohdeco

Izvor: Sensa