Akvarijum je vrlo dekorativan element koji oplemenjuje prostor, ali ima i veliku i moćnu simboliku. Voda predstavlja tok života, rast i aktivnosti živih bića. Kretanje i zvuci vode koja žubori dok se kreće kroz akvarijum aktiviraju i povećavaju pozitivnu energiju, donoseći sreću, bogatstvo i obilje u vaš dom. Da bi doneo blagostanje i obilje, nije svejedno gde ćete ga postaviti. Dobro je staviti ga u dnevnu ili radnu sobu, kao i u trpezariju.

Prema pravilima feng šuija, postoje i određena mesta koja treba izbegavati:

Kuhinja - nikada ne postavljajte akvarijum za ribice u kuhinju jer je element vatre veoma jak u ovoj prostoriji, a voda uništava vatru.

Kupatilo - nije dobro staviti akvarijum u ovu prostoriju jer se u njoj stvaraju otpadne vode, što će uticati na povećanje negativne energije.

Centar kuće - Element zemlje upravlja ovim sektorom, a zemlja uništava vodu. Sukob između ova dva elementa mogao bi da dovede do nesporazuma I problema među članovima porodice.

Spavaća soba - ovo je mesto za odmor i opuštanje, koje nam je neophodno da bismo zaspali. Ako stavimo akvarijum u prostoriju gde spavamao, on generiše yang energiju koja je suviše produktivna i ne dozvoljava nam da se opustimo.

Izvor: Sensa