Kada uređejemo svoj dom, slike obično dolaze na kraju i biramo ih tako da se slažu uz enterijer ili pak prema umetnicima koji su ih naslikali, ukoliko su u pitanju vredna umetnička dela. Prema feng šui filozofiji, svaki predmet u kući nosi određenu energiju, pa tako i slike. One mogu da unesu pozitvinu energiju, sreću i blagostanje, ali isto tako i nesreću, anksioznost, nemir..

Koje slike donose nesreću?

To su pre svega scene iz rata, borba, krv, umiranje, bolest, prirodne katastrofe, neprirodne pojave, slike na kojima se vidi tuga, suze, bes...Ovakvi prizori donese negativnu energiju u kuću koja se može odraziti na sve članove domaćinstva, izazvati sukobe, probleme sa zdravljem, nestabilnost, novčane probleme.

Slike na kojima je prikazana mrtva priroda takođe nose negativnu energiju jer prikazuju nešto u čemu više nema života.

Kako uz pomoć slika uneti pozitivnu energiju?

S druge strane, određeni motivi mogu da unesu pozitivnu energiju, da privuku novac, blagostanje i sreću. U pitanju su prizori na kojima je tekuća voda- reka, vodopad, fontana, jer kretanje vode simboliše kretanje energije.

Takođe, sreću i dobru energiju privlače i simboli koi šarana, lotosovog cveta, cveta trešnje, bambus... Stavite ih na istočnu, jugoistočnu ili severnu stranu kuće. tj zida. Kuća treba da bude mesto opuštanja i regeneracije, stoga je savet da birate prijatne boje, kao i opuštajuće prijatne pejzaže, na primer reka sa mostom, planinske vence i slično.

Za još saveta pogledajte video ispod:

Feng šui pravila TikTok/candiselin86

Izvor: Sensa