Da bismo lakše utonuli u san neophodni su određeni uslovi- optmalna temperatura u sobi, mirna i opuštajuća atmosfera, dušek koji je dobra potpora telu i naravno kvalitetan jastuk. Tako da se svaki detalj računa, a često zaboravimo na zidove. Obično izaberemo boju koju najviše volimo, ali ona možda nije najbolji izbor za spavaću sobu.

Ako želite da se kvalitetno odmorite svake noći, evo koje boje stručnjak za feng šui preporučuje:

Spavaća soba treba da bude tiha, mirna oaza u kojoj ćemo lako da se opustimo i utonemo u san. Ne treba da ima ništa što će nas u tome ometati- nikako previše detalja, preagresivno svetlo, niti mnogo nameštaja.

Boje takođe igraju veliku ulogu u našem životu. Boje imaju moć da nas motivišu, poprave raspoloženje, pospeše produktivnost ili pak da unesu mir i harmoniju. Nijanse koje popravljaju raspoloženje i energiju, takozvane žive boje jesu vatrenocrvene i narandžaste, jarkozelene, neonske, svetloplave, i svetložute. Ove nijanse dobre su za radni prostor ili trpezariju i dnevnu sobu ali nikako za spavaću sobu. One su isuviše aktivirajuće, a nama pred spavanje treba umirujuća i harmonična atmosfera.

Stoga se postavlja pitanje koje su boje prigodne za mirni kutak za spavanje? To su neutralni tonovi koji će vam pomoći da se osećate spokojno- blagi zemljani tonovi poput kremastih bež, boje kapućina i puder nijanse, svetlozelena...Ovo ne važi samo za zidove već i za nameštaj i detalje poput tepiha, zavesa, tekstila... ništa ne treba da bude jarko i živahno.

Koje još boje su pogodne za spavaću sobu pogledajte u videu ispod:

Boje za spavaću sobu Tik/Tok/farrowandball

Izvor: Sensa