Okruženje u kome živimo veoma utiče na naš život, u svakom smislu. U Feng Šui učenju veruje se da sve stvari imaju svoju energiju, pa tako i kuća odnosno stan u kome živimo i svi predmeti u njoj. Njihova energija može da utiče na one koji u njima žive, na obilje, sreću, blagostanje. Kada neka od ovih sfera nije u balansu, to može da znači da nešto blokira energiju u domu, tj.ne dozvoljava pozitivnoj energiji da cirkuliše.

Evo nekoliko saveta kako možete da poboljšate energiju vašeg doma:

Ulazna vrata

Ako posetilac ne može lako da pronađe vaša vrata, to simbolično znači da ne može da pronađe energiju novca i obilja. Vrata su ulaz ne samo za ukućane i goste, već i za energiju, nove mogućnosti i novac. Mračni ulazi, bezlični takođe onemogućavaju priliv materijalnih dobara. Savet je da osvetlite ulaz, da ukrasite ulazna vrata. To može biti nekim detaljem, cvećem, venčićem ili farbanjem u neku jarku boju. Na taj način ćete i novcu jasnije pokazati put u vaš dom. Za slobodan protok energije, vrata treba da mogu da se otvore za 90 stepeni.

Nered i prljavština

Ako je vaš dom u haosu, zatrpan nepotrebnim stvarima i pun prljavštine, nemojte se čuditi ako imate finansijskih problema. Nered može da stvori finansijske blokade i onemogućiti plaćanje dugova. U haous, neergija je zaustavljena, zarobljena, nema kruženja, tako da nema ni mogućnosti za povećanje prihoda i obilja. Stoga što pre sredite svoj dom. Izbacite sve nepotrebne stvari, bilo da je u pitanju nefunkcionalni nameštaj, pohabano posuđe, neispravni električni aparati. Sve ove stvari čuvaju negativnu energiju koje treba da se oslobodite.

Osim izbacivanja nepotrebnih stvari, potrebno je i da svoj dom održavate čistim. Prljav frižider po Feng Šui učenju donosi dugove koje nećete moći da naplatite, a prljava rerna finansijske probleme.
Kako uneti pozitivnu energiju?

-Stavite saksije sa cvećem ispred prozora da prekrijete odliv energije.

-Palite sveće - jer ovo je jang energija koja osvetljava mrtve tačke u kući.

-Postavite Feng Šui žabu na policu ili radni sto, okrenutu ka ulaznim vratima prostorije

-Ukrasite ulazna vrata venčićem, cvćem, nekom jarkom bojom, ukrasima…

Izvor: Sensa