Ogledala se u feng šuiju smatraju za provodnike energije. Ogledala su povezana u feng šuiju sa elementom vode, ali kakvu će energiju doneti u vaš dom, zavisi puno i od oblika ili okvira za ogledalo. Okruglo ili četvrtasto ogledalo - koje vi imate u kući i u kojoj prostoriji? Evo šta oblik ogledala donosi u vaš dom:

Okrugla ogledala predstavljaju metalni element koji donosi jasnoću, preciznost i radost.

Četvrtasto ili pravougaona ogledalaunose u dom element zemlje, što može pomoći u stabilnosti, uzemljenju i ličnom razvoju.

Visoko pravougaono ogledalo donosi element drveta, koji može pomoći u poboljšanju fleksibilnosti i ljubaznosti.

Trouglasta ogledala - ova ogledala mogu dodati mnogo stila vašem prostoru, kao i energiju vatre. Unošenje više vatre je dobar izbor ako tražite strast, inspiraciju ili autentičnost.

U feng šuiju je posebno popularno Baguašestougaonoogledalo za koje se postavlja iznad ulaznih vrata i smatra se da odbija negativnu energiju i otrovne strelice iz vašeg doma.

Od zavisnosti šta vam je potrebno, prema navedenoj simbolici, izaberite oblik ogledala i postavite ga u prostoriji u kojoj vam je potrebno pojačanje takvog elementa. Na primer, četvrtasto ogledlao može biti dobro za ljubav, jer donoi stabilnost, dok je okruglo povoljno za radni prostor jer donosi jasnoću, preciznost.

Prema feng šuiju, važno je da se u ogledalu ne vidi odraz ulaznih vrata, kao ni odraz kreveta u spavaćoj sobi. Treba izbegavati zamućena, napukla i slomljena ogledala, ona sa "iskrivljenim" odrazom... Najbolje mesto za postavljanje ogledala svakako je trpezarija, posebno ako se u njemu ogleda trpeza, sto sa jelima, korpa sa voćem - to je simbol obilja i blagostanja.

Izvor: Sensa