Prema feng šuiju, u kuću ne treba drati slomljene stvari ili stvari koje više ne koristite, pokvarene aparate, uvele biljke, napuklo posuđe i niz drugih stvari. Smatra se da ovakvi predmeti samo zatršavaju prostor, stvaraju nered i ne dozvoljavaju da kroz kuću cirkluše pozitivna energija. Sa druge strane, postoje predmeti za koje sme smatra prema feng šuiju da mogu privući sreću dobre vibracije - donosimo vam priču o 10 stvari koje možda već imate u domu, a ne znate da su simbol radosti:

1. Potkovica - Od davnina se smatra simbolom sreće. Obično se potkovica postavlja iznad ulaznih vrata doma kao neka vrsta amajlije.

2. Figura slona - simbolizuje mudrost i stabilnost, a smatra se da mogu privući sreću, hamrmoniju u domu i ojačati odnose.

3. Buket cveća - Sveže cveće nije samo prijatno za oko, već je i prilično pozitivan simbol koji privlači radost, sreću i prosperitet.

4. Mirisi - Određeni mirisi donose mir i stabilnost, posebno miris tamjana. Možete koristiti i eterična ulja za osvežavanje mirisa u prostoru - arome čajevca, citrusa, ruzmarina i jasmina.

5. Voda - Odlično je ako u svojoj kući imate ukrasnu fontanu ili akvarijum, kao i bilo koji drugi prostor sa vodom. Ako to nije slučaj, onda možete staviti posudu sa vodom i ukrasite je kamenčićima i biljkama. Važno je da u ovom slučaju vodu menjate svaki dan - kada voda cirkuliše, prema feng šuiju lakše cirkuliše kroz dom i energija sreće i novca.

6. Novčići - Posude sa novčićima ili novčići u delovima sobe, premafeng šuiju predstavljaju privlačenje energije obilja.

7. Voće - Citrusi i jabuke su voćke sreće i dobrih vibracija, pa je povoljno imati korpu voća na trpezarijskom stolu.

8. Sveće - One su simbol svetlosti, mogu pomoći da se opustite i da poboljšate raspoloženje, posebno ako su mirišljave.

9. Zvono - Kada u domu imate zvonce, ono sluti na sreću. Zvuk zvona može razbiti tišinu u kući i doneti lepe vibracije.

10. Ćilibar - Zlatni ćilibar se smatra simbolom prosperiteta i bogatstva. Možete koristiti nakit sa ćilibarom, figurice na kojima je istaknut ovaj kamen, kao dekoraciju. Veruje se da ćilibar daje jasnoću uma, pomaže da donesete dobre odluke.

Izvor: Sensa