Ogledala važe za jedan od najdekorativnijih predmeta u domu, ali s njima treba biti veoma oprezan. Po Feng Šui filozofiji ogledala su važna jer se uz pomoć njih može preusmeravati pozitivna energija, privlačiti obilje i slično. Ogledala reflektuju sve što se u njima ogleda, bilo to dobro ili loše. Zato je veoma važno mesto na koje ćete ga postaviti. Takođe, bitno je da je ogledalo iz jednog dela, nikako polomljeno ili u mozaiku.

Dobro mesto za ogledalo je hodnik, ali ne bilo koje mesto već zid koji je pod pravim uglom u odnosu na vrata. Znači, nikako ga ne treba postaviti direktno preko puta vrata jer će na taj način ći energija ući i odmah izaći. Takođe nije dobro da ogledalo stoji tačno naspram prozora ili izlaza na terasu.

Trpezarija je takođe odlična prostorija za postavljanje ogledala i to na bilo koji zid. Dobro je kada se trpeza, tj hrana i piće vide u ogledalu jer to simboliše obilje.

Kupatilo je mesto gde ogledalo uobičajeno stoji jer nam je potrebno kako bismo obavili jutarnju i večernju toaletu, našminkali se i slično. Ipak vodite računa da ne stoji tačno preko puta toaletne šolje, tj.da se ne vidite u ogledalu dok ste u toaletu.

Još jedno mesto gde ogledalo često stoji jeste spavaća soba. Ono neretko stoji na vratima ormana, plakara ili na toaletnim stočićima. Međutim, feng šui filozofija to vidi kao jednu od najvećih grešaka koje možemo napraviti. Ogledalu nije mesto u ovoj prostoriji iz razloga što reflektuje ono što se u njemu vidi, a o čemu se radi i kakvu energiju će doneti, pogledajte u videu ispod:

Feng Šui greška u spavaćoj sobi TikTok/alexandriaparis_


Ako baš nikako ne možete da ne stavite ogledalo u spavaću sobu, postavite ga negde gde krevet neće moći direktno da se ogleda ili sa unutrašnje strane vrata ormana.

Izvor: Sensa