Mart 2022. godine je drugi mesec koji nosi Tigrovu energiju, a i prvi je mesec čarobnog proleća. Ovog marta imamo mnogo srećnih sektora, posebno četiri sektora u kojima možemo privući sreću u dom:

Severoistok pomaže u poslovnoj sreći
Istok podržava snažno vođstvo
Severozapad donosi bogatstvo
Sever podstiče inteligenciju i mudrost
Centar doma - na ovaj deo posbno treba da obrate pažnju oni koji započinju nove poslovne projekte.

Najvažnija feng šui preporuka za mart jeste da očistite dom od nereda, izbacite nepotrebne stvari i oslobodite prostor. Peporuka je da unesete u dom prvo prolećno cveće jer će ono doneti energiju radosti i blagostanja, ali i bolju konekciju sa prirodom. Pored osnovnih saveta možete obratiti pažnju i na savete za dekoracije i boju u određenim sektorima doma.

Na jugoistočnom delu doma imaćete mnogo sreće ovog marta, posebno za studente svih uzrasta i sreću u karijeri za mlade profesionalce. Da biste aktivirali sreću u učenju ili u karijeri, ovde možete postaviti figuru ili sliku konja kao simbola snage i izdržljivosti. Ljubavna sreća je takođe jaka, što će koristiti onima koji traže novog partnera. Međutim, bračni parovi mogu imati problema zbog ljubomore. Pokušajte da izbegnete ovu lošu energiju. U ovom sektoru mogu vam pomoći oblici srca, kao i figure i slike u paru.

Jug je najteže pogođen sektor u martu i oni koji imaju sobu na jugu kuće ili im je dom okrenut prema jugu, treba da izbegavaju donošenje važnih odluka ovog meseca. Posvetite se više sebi i svom zdravlju. Da biste smirili negativnu energiju, isprobajte sledeće feng šui savete:

- Izbegavajte puštanje glasne muzike u ovom delu kuće ili sobe
- Ne ukrašavajte svoju sobu crvenim ili zemljanim bojama ovog meseca. Siva, plava ili bela posteljina i zavese su dobre boje za privremenu upotrebu.
- Stavite set od šest kineskih novčića vezanih u red crvenom trakom ovog meseca
- Ne postavljajte crvene predmete, zapaljene sveće ili nameštaj trouglastog oblika u ovom sektoru.
- Ako imate glavna vrata u ovoj oblasti, uverite se da ste nauljili šarke i pokušajte da ne dozvolite da vrata škripe.
- Ako koristite mašine koje stvaraju buku ili vibracije, pokušajte da izbegnete da ih stavljate u ovaj deo prostorije ovog meseca.

Energija na jugozapadu prema feng šuiju ukazuje na moguće prevare ili nepovoljne finansije. Preporuka je da koristite više plavih, sivih, crnih ili tamnihboja u dekoraciji, na primer na jastucima, prostirkama, pokrivačima za krevet ili otiračima. Nemojte koristiti ništa od vatrenog elementa ili crvene boje jer to može pogoršati stanje, izbegavajte sveće u ovoj oblasti po svaku cenu i ne kačite metalna zvonca. Isto važi i za zapadni deo doma, posebno je naglašeno da na zapadu ne treba praviti vleiku buku kako bi energija ostala mirna i harmonična.

U istočnom sektoru u martu je povoljna energija i ovde se može uvečati blagostanje, uspeh u karijeri i sreća. Koristite ovu prostoriju češće u poslovne svrhe, a prema feng šuiju povoljno je u ovom delu doma staviti figuru žabe koja simbolizuje obilje. Unesite nekee vatrene boje, a ukoliko je na istoku spavaća soba, stavite u nju ametist kako biste ojačali element zemlje. Ovo je takođe dobar prostor za učenje za decu, a ukoliko želite u ovom prostoru da pojačate romantiku, koristite figurice mandarinskih patki.

Za uređenje severozapadnog dela doma, možete koristiti bilo koji metalni ukras sve dok nije oštar, feng šui žaba, metalna "pevajuća posuda" - sve ovo može pojačati sreću. U ovom delu izbegavajte element vatre, poput crvene i narandžaste boje, kao i paljenje mirišljavih sveća.

U centralnom delu doma možete koristiti feng šui novčiće za privčllačenje obilja i sreće. Izbagavajte u ovom prostoru boje kao što su crvena, roze, ljubičasta, narandžasta ili bordo. U ovoj oblasti je povoljno imati nešto kreativno, neko umetničko delo koje izaziva povoljne emocije.

Izvor: Sensa