Svi mi smo okruženi i pozitivnim i negativnim stvarima, a da bismo bili zdravi, srećni, produktivni- telo mora da bude u balansu. Isto je i sa domom. Da bi on postao mesto koje nas opušta, okrepljuje i gde se regenerišemo, mora da ima protok pozitivne energije. Međutim, često se dešava da se u prostoru nakupi ona destruktivna, negativna energija. Više je razloga za to, a detaljnije o tome možete pročitati ovde.

Kada je u kući prisutna negativna energija, osećamo se loše, apatično, bezvoljno, nemamo energije, loše spavamo…

Kako možete da proverite kakva je energija u vašem životnom prostoru?

Potrebno vam je nekoliko listova lovora. Prema feng šui učenju, list lovora odbija negativnu energiju i energetski čisti prostor.

Uzmite nekoliko listova ovog začinskog bilja, upaljač ili šibicu i tanjir. Zapalite lovorov list i stavite u tanjir da izgori. Zatim izađite van kako biste neutralisali njegov miris iz svojih čula a zatim se vratite u kuću. Šta osećate? Ako je miris prijatan, blag, umirujuć, to je znak da je u kući prisutna pozitivna energija. Ukoliko je miris neprijatan, suviše jak, neprijiatan, osećate kao da se gušite, veruje se da se u kući nakupila negativna energija.

Izvor: Sensa