Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FENG ŠUI OPREZ - AKO IMATE U KUĆI STEPENICE, NE PRAVITE OVU GREŠKU: Šta na njih ili ispod nikad ne smete da stavljate!

Feng šui za stepenište - evo koju grešku nikako ne treba da pravite, loše utiče na energiju!

 Feng šui za stepenište. Izvor: Shutterstock

Prema feng šuiju stepenice zu kući takođe imaju značaj kada je reč o energiji u prostoru. Smatra se da je stepenište mesto kroz koje teče energija. Važno je da energija ne bude zaustavljena na stepeništu, pa feng šui savetuje da nikako ne treba stavljati bilo koje predmete na stepenice, kao ni direktno ispred i ispod njih. Svaki predmet koji se nalazi na stepenicama može blokirati tok pozitivne energije i ugroziti kreatnje či pozitivnih vibracija kroz kuću.

Pročitajte još

Takođe, bitna je veličina stepenika, jer nepristupačne i previše strme stepenice loše utiču na energetski balans. Što vam je lakše da se popnete, to bolje. Zbog toga prema feng šuiju treba izbeći spiralno stepenište. Između stepenika ne bi trebalo da postoji praznina, kako energija ne bi odlazila.

Za lokaciju stepenica u kući postoje dva pravila:

Prvo pravilo: ni u kom slučaju ne postavljajte stepenice tako da gledaju na ulazna vrata. Ako stepenice postavite na ovaj način, rizikujete da energija blagostanja iscuri iz kuće. Ako ste već pogrešno izgradili stepenište, samo postavite veliku biljku između njega i ulaznih vrata, kako biste ublažili negativan uticaj.

Drugo pravilo: ne postavljajte stepenice u neposrednoj blizini kupatila ili toaleta. Ovo će negativno uticati na zdravlje ljudi i njihovo raspoloženje.

Pročitajte još

Takođe je neophodno izbegavati lokaciju stepenica u centru kuće. Ovo će poremetiti energetski balans. Najbolje mesto za stepenice je zapadni ili južni sektor kuće. Najbolji materijal za stepenište prema feng šuiju jeste drvo. Ne preporučuje se da cele stepenice budu od metala, jer se smatra da će to negaivno uticati na ljubav.

Stepenište treba da bude što bolje osvetljeno, i to celom dužinom. Možete koristiti zidne lampe ili plafonske lampe - po vašem nahođenju. Ukoliko želite da dekorišete stepenice, možete staviti na njih zelene biljke, ali nikako previše, već po neku biljku - prostor mora da bude slobodan. Kao dekoraciju možete iznad stepeništa zakačiti hvatač vetra koji povoljno utiče na či energiju.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj