Kniga "Tajna" ("The Secret") jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih knjiga za pozitivno razmišljanje, a celo delo bavi se moćnim zakonom privlačenja. Autorka knjige RondaBern istakla je koliko je važno da imamo pozitivne misli - one mogu uticati ne samo na vaše postupke i iskustva, već i na okolnosti koje vam život donosi.

"Kada mislite o onome što želite u svom umu i učinite to svojom dominantnom mišlju, unećete to u svoj život." - zapisano je u knjizi "Tajna". Međutim, nije dovoljno samo razmišljati o onome što želimo, već bi trebalo da verujemo da se to može ispuniti. Važno je da posmatramo stvari koje želimo kao da ih već imamo, da osetimo šta nam one donose, da proživimo ta osećanja sreće.

U knjizi se ističe da samo mi možemo aktivirajti taj moćan zakon privlačenja, ali kada počnemo sa tim procesom, važno je da ne razmišljamo negativno. Kao da smo pritisnuli veliko dugme STOP u svojoj glavi i loše misli su nestale. "Jedini razlog zašto ljudi nemaju ono što žele je taj što više razmišljaju o onome što ne žele nego o onome što žele." - napisala je Ronda Bern.

Evo koja su 3 glavna pravila iz knjige "Tajna" - kako se tvdi, mogu vam pomoći da privučete sve što poželite:

  1. Ako obratite pažnju na postizanje cilja i verujete ne samo da možete to učiniti, već da ste to i učinili, možete postići praktično bilo koji cilj koji ste postavili u svom umu.
  2. Ako se fokusirate na ono što ne želite, ta misao se preslikava u vaš život i događaju vam se stvari koje ne želite. Na primer, ako stalno razmišljate o onome što vas stresira, zapravo ćete privući više tih situacija (i pratećih stresnih osećanja). Umesto toga, trik je da se fokusirate samo na ono što želite u svom životu, a onda ćete dobiti i više od toga.
  3. Zakon privlačenja podrazumeva da privlačite sve na šta usredsredite svoju energiju (dobro ili loše), bez obzira da li se radi o odnosima, novcu, ciljevima i bilo čim drugim na šta se fokusirate. Ako svu svoju energiju usmeravate u ono što želite i nešto dobro, to će postati vaša realnost.

Izvor: Sensa