"Kako seješ tako ćeš i da žanješ" - sigurno sete čuli za ovu izreku koja je u par reči istakla jedan od vodećih smislova života. Ova izreka se ne odnosi samo na veze i odnose koje kreirate sa drugima, već i kako se ponašate prema sebi, svojoj duši, biću, postupcima i osećanjima. Baš o ovoj izreci govorila je Opra Vinfri za svoj Youtube kanal i otkrila kako kakve plodove ćemo dobiti u životu ako posadimo seme pozitivnosti!

"Izreka kako seješ tako ćeš i da žanješ upozorava da se sve negativnosti koje iznosite i emitujete, uvek se vraćaju. Ali druga strana ovog osećanja na koje se retko fokusiramo jeste da se sadnja semena pozitivnosti učiniti da vaš život procveta. Ova stara izreka ne odnosi se samo na to kako se ponašate prema drugim ljudima, već i na to kako se ponašate prema sebi. Čvrsto verujem da na šta god da se fokusirate raste. To se posebno odnosi na misli i osećanja koja imate prema sebi i celom svetu." - objasnila je Opra.

Sa ovim tumačenjem može se poistovetiti i poznata izreka "Kakve su ti misli, takav ti je život." Opra ističe, kada razmišljate negativno samo se vrtimo u krug, prepuštamo se negativnosti i zarobljeni smo u vrtlogu samokritike i negatuivna osečanja još više rastu. Ona predlaže da svaki put kada razmišljate o sebi negativno, zapišete na papir situaciju kada ste bili ponosni na sebe.

"Uložite napor da posadite više semena pozitivnosti u svom životu i bićete tako iznenađeni koliko brzo će vaše obilje blagoslova početi da raste. " - zaključila je Opra Vinfri.

Ovo se ne može dogoditi preko noći, ali danas odlučite da zasadite svoje seme pozitivnosti, zalivajte ga strpljivo verom, ljubavlju i nadom i ubrzo ćete dobiti plodove uspeha i sreće.

Izvor: Sensa