Najvažnije feng šui pravilo jeste redovno čišćenje energije i odrćavanje slobodnog protoka pozitivne či energije kroz dom. Zbog toga je važno da povremeno očistite energiju od negativnih vibracija, a evo koja su 4 najlakša načina da to učinite:

1. Očistite svoj nered - ovo je prvo i najvažnije! Fizička prljavština i nered mogu učiniti da prostor bude neprijatan, zrači negativno. Održavanje čistog doma bez nereda znači da negativna energija neće imati gde da se skupi. Na kraju, ali ne i najmanje važno, otvorite svoje prozore! Svež vazduh i svetlost su odlični neprijatelji protiv negativne energije.

2. Zapali tamjan - Tamjan je smola sa mirisnog drveta koja je poreklom iz Južne Amerike i može se paliti. Smatra se da je snažan energetski čistač - samo zapalite malo tamjana na briketu i širite dim po svim delovima doma. Osim što prelepo miriše, učiniće da se u domu osećakju energija mira i harmonije.

3. Dajte celom mestu svež miris citrusa - Postoji razlog zašto mnogi proizvodi za čišćenje imaju miris limuna. Miris limuna prirodno okrepljuje i podiže. Evo nekoliko neočekivanih načina kako da ga koristite kod kuće:

  • Skuvajte limunove kore u vodi i pustite da para zamiriše ceo prostor.
  • Kriške limuna poređajte po domu i ostavite da par dana puštaju miris.
  • Koristite eterično ulje limuna u difuzeru, ili ga nakapajte u činiju sa vodom.

4. Postavite novu nameru za svoj dom - Misli kreiraju stvarnost! Pre nego što uradite bilo šta drugo, odredite konkretnu nameru za svoj dom. Čega želite da se oslobodite u svom prostoru? Kakvu energiju želite u vašem domu? Na primer, možete reći: "Moja namera je da očistim negativnu energiju iz svog doma da bih bio fokusirana i produktivna" ili "Moja namera je da oslobodim prostor energije svog bivšeg patnera i da se ponovo osećam mirno". Izgovorite svoju nameru naglas redovno u svom domu, najbolje u potpunoj tišini, dok ste sami. neka odjekuje vašom kućom. Sve što šaljete, kakvim vibracijama zračite, takve se i vraćaju.

Izvor: Sensa