Tokom proleća i leta najviše vremena provodimo na otvorenom, a ko ima terasu, zna koliko ona znači, naročito ujutru i uveče, kada su temperature prijatne, a samim tim i ugođaj na vrhuncu. Ništa lepše od jutarnje kafe dok gledate u zelenilo ili opuštenog uživanja kad padne noć i ceo grad utihne. Terasa je naša "druga dnevna soba" i zato je treba opremiti tako da bude miran i lepo kutak, po vašem ukusu.

Ako volite boho stil koji je poslednjih godina veoma aktuelan, opredelite se za prirodne materijale- drvo, bambus, tekstil... U slučaju da je vaša terasa mala, ne zahteva mnogo ulaganja. Garnituru za sedenje ili stolice uopšte ne morate da kupujete, možete ga napraviti od paleta. Jedina investicija u tom slučaju biće farba za drvo i jastučići za sedenje. Ukoliko umete da šijete, možete ih sami izraditi!

Oko ograde možete staviti bambus u rolnama koji će vas šititi od sunca, ali i od pogleda, ili samo poređajte saksije sa zelenilom ili cvećem.  Nemojte da zaboravite na zidove- na njih možete da prikačite držače za cveće ili jednostavne ukrase- ušrafite obične korpice od pruća različitih veličina, neko ogledalo, heklani predmet, tapiseriju...

Ako imate mesta i buždet vam dozvoljava, investirajte u pletenu ljuljašku oko koje će se svi ukućani otimati!

Dodajte još samo stočić za kafu, poneki ukrasni detalj u vidu fenjera, lampiona ili solarnih sijalica i vaša terasa je spremna za uživanje!

Kako izgleda jedna jednostavna transformacija terase pogledajte u videu ispod:

Kako da za malo novca preuredite terasu u boho kutak  tiktok /homedecor4you_

Izvor: Sensa