Kako dani budu bili sve lepši, tako ćemo sve više vremena provoditi na otvorenom. Ako imate terasu, pa makar ona bila mala, pretvorite je u svoju malu oazu gde ne miru možete popiti kafu, čitati knjigu ili uživati u prijatnim večerima pod zvezdama.

Ako su na njoj podne pločice, izribajte ih četkom, posebno fugne, skinite, ukoliko ima, mahovine i lišajeva. Ukoliko je podloga betonska, jedno od rešenja je da postavite drvene impregnirane podloge. Drugi predlog je da, ako vam terasa ne kisne, stavite neku šarenu prostirku ili tepih namenjen za spoljašnju upotrebu. 

Terase koje su okrenute ka ulici ili prema drugim zgrada mogu dosta da budu izložene pogledima. Oko ograde možete staviti trsku koja je dekorativna, a štiti privatnost, kao i od sunčeve toplote. Nakon toga možete se posvetiti detaljima- maloj terasi dovoljni su jedan stočič za kafu i dve stolice, zbog štednje prostora najbolje je da uzmete nameštaj na rasklapanje. Dodajte nekoliko saksija sa cvećem ili zelenišem (ukrasna trava, šimšir, fotinija, tuja...). Posebno dekorativno izgledaju mini voćke, na pirmer mandarina, pomorandža ili limun, kao i lozice koje se penju, a za to im je potrebna jednostavna drvena ili metalna konstrukcija. Radi uštede prostora, pojedine manje saksije možete okačiti na zid ili na ogradu. 

Kada padne noć, prijatnu atmosferu možete napraviti uz pomoć solarnih sijalica, lampiona, fenjera ili ukrasnih baklji. Budite kreativni! 

Ideju za opremanje male terase pogledajte u videu ispod.

Sređivanje male terase TikTok/yannicksomers

Izvor: Sensa