Jun je mesec "vatrenog konja" prema solarnom kineskom kalendaru - donosi inspiraciju, optimizam, povećanu emocionalnost. Brzo će se širiti informacije, ali i emocije. Međutim, pojačana vatrena energija može imati i negativnu stranu kao što su bes i nezadovoljstvo, zato je važno da pronađete balans.

Feng šui stručnjaci ističu na koje sektore kuće će junska energija imati najviše uticaja. Odredite u kom se sektoru nalazi prostorija u domu u kojoj provodite najviše vremena, a onda saznajte kako će uticati na vas i koje promene možete napraviti:

Sever - Oni koji su često u ovom sektoru imaće ambiciozne i pomalo avanturističke misli. Sever će svim stvarima dati aktivan podsticaj! Dakle, slušajte i pazite na nove mogućnosti, ali nemojte se previše zanositi! Severni deo kuće u junu biće povoljan za sve tipove aktivacija.

Jugozapad je prilično "problematičan". Čest boravak u jugozapadnom sektoru može doneti zbunjenost, nezadovoljstvo, prolazne hirove. To može biti i trošak novca i gubljenje vašeg vremena.

Južni deo doma donosi probleme sa koncentracijom, sporost u poslovanju. Ako često boravite u ovom dleu doma, onda je ovog meseca preporučljivo da usporite i češće se odmarate, trenirajte svoju opuštenost. Feng šui stručnjaci ističu da negativnu energiju u južnem delu doma možete smanjiti korišćenjem predmeta i boja koje pripadaju elementu metala (zlatna, srebrna, bela, ogledalo, dekoracija od metala, hvatač vetra...)

Istok je veoma nepovoljan, sa sobom nosi iznenadne probleme. Da biste ispravili negativnu energiju, možete staviti feng šui kineske novčiće. Ako su vaša ulazna vrata u istočnom sektoru, onda je ovog meseca preporučljivo da okačite hvatač vetra. Izbegavajte rizične poslove, ne uzimajte sumnjive kredite i ne pozajmljujte značajne sume novca.

Severoistok ovog meseca promoviše finansijski rast zahvaljujući umu, intelektu, novom znanju. Sve ovo će biti cenjeno. Ako je radna soba u severoistočnom sektoru ili u ovom delu najviše radite, planirate, moguće je da vas očekuje uspeh.

Zapadni deo kuće promoviše svetle ideje. Odličan je za prezentacije, oglašavanje, PR. Posebno korisno za one koji se bave javnim nastupom, ali nije povoljan za zdravlje i odnose. U ovom sektoru kuće feng šui stručnjaci preporučuju da stavite proizvode od kamena, keramike, ukrasnih kristala za privlačenje novca.

Severozapad je veoma dobar ovog meseca! Ljude koji aktivno koriste severozapad će posetiti primamljive prilike za napredovanje, podizanje statusa, ugleda i rasta u karijeri, to neće biti samo ohrabrenje, već prilično značajan materijalni ekvivalent! Ostanite ovde češće i aktivirajte se u sferi posla u ovom polju.

Jugoistok donosi mogućnosti za karijeru kroz disciplinu i nagon da se stvari završe. Međutim, u ovom sektoru mo\e biti i konflikte energije. U cilju uspešnijeg pregovaranja sa nadređenima i rešavanja svih pitanja diplomatskim putem, ovde je povoljna voda kao element, kao i Mesec. Ovde možete postavite slike Meseca i vode, ili figurice koje na to asociraju.

Izvor: Sensa