Neki od najpoznatijih predmeta koji se smatraju talismanima jesu feng šui žaba za privlačenje novca, potkovica, hvatač snova, detelina sa četiri lista... Međutim, jedan predmet mnogi ljudi imaju u svom domu, najčešće na terasi, a ne znaju njegovu pravu simboliku.

Reč je o hvataču vetra, zvončićima koji često ukrašavaju stanove, kancelarije, terase, a potiču iz kineske tradicije. Kada duva vetar zvona ili drvene palice s epomeraju, udaraju jedna od drugu i stvaraju nežan i melodičan zvuk.

Prema feng šuiju, hvatač vetra je moćna amajlija za koju se veruje da štiti dom od negativne energije. Tradicija energetske zaštite doma sa hvatačom snova razvila se još u drevnoj Kini, a zadržala se do danas.

U feng šui filozofiji uređenja prostora smatra se da hvatač vetra ne samo da štiti dom od negativnih energetskih vibracija, već privlači pozitivnu energiju, sreću i priliv novca. Svaki put kada vetar pokreće zvona, to simbolizuje d au vašem domu vladaju harmonija i radost.

Hvatači vetra su jedna od najlepših dekoracija za terasu, čak iako ne verujemo u ovu simboliku. Njihov zvuk može delovati opuštajuće dok pijete prvu jutarnju kafu ili završavate dan čitajući knjigu uz čašu omiljenog vina - donosi pozitivnu energiju i osećaj smirenosti!

Talisman za sreću hvatač vetra.
Shutterstock 

Izvor: Sensa