U današnje vreme svi imamo malo prostora, a previše stvari. To je naročito problem u malim stanovima, pa se mnogi dovijaju kako da sve što im treba smeste u malu kvadraturu. Garderoba zauzima mnogo mesta jer nam je potrebna za sva godišnja doba. Šta je rešenje? Prvo da pregledate sve svoje stvari i izbacite ono što zaista dugo ne nosite, što je staro, pocepano, ofucano... Osim što vam zauzima mesto, stare stvari, prema feng šuiju skladište negativnu energiju, ne dozvoljavaju pozitivnoj či energiji da uđe u kuću. Kada se oslobodite viška stvari, vreme je za multifunkcionalni garderober! Najbolje je da ga napravite po meri, jer ćete ga prilagoditi prostoriji u svom stanu i svojim potrebama.

Savet je da ostavite dosta mesta za kačenje stvari, jer na taj način manje gužvate odeću, a na vešalice možete okačiti više odevnih komada- na primer košulje, a preko njih blejzere i džempere... Ako više volite, slažite po bojama ili pak po vrsti (sve košulje jedna do druge, sve blejzere, sve pantalone, sve suknje). Takođe, na vešalice možete zakačiti tašne i kaiševe kako vam ne bi zauzimali mesto negde drugde. Ispod okačenih stvari ostaje prazan prostor koji se može popuniti fiokama, policama, kutijama, korpama ili nekim drugim praktičnim stvarima.

Na police odložite ono što ne nosite često, kao i stvari koje se manje gužvaju. Dobro rešenje su i vakuum kese. U njih možete spakovati debele jakne i džempere na kraju sezone, izvući vazduh uz pomoć usisivača i na taj način uštedeti mnogo dragocenog prostora. Vakuum kesa čuva garderobu i od neprijatnih mirisa i od eventualnih štetočina ili vlage.

Obavezno isplanirajte nekoliko fioka za donji veš i čarape i u njih stavite organizere- manje kutijice koje će biti praktične pregrade. Tako će vam ono što spakujete biti pregledno. Majice zauzimaju manje mesta ako se uviju u rolne i poređaju po dnu fioke, nego kada se stave jedna na drugu.

Ukoliko vam prostor dozvoljava, umesto fioka možete staviti praktične korpe koje se kače jedna za drugu. 

Kako praktično izgleda organizacija ormana i garderobe, pogledajte u videu ispod:

Organizacija ormara tiktok/capricornvlogsss

Izvor: Sensa