Vaš dom je vaša sigurna luka- mesto gde živite, jedete, spavate i provodite većinu vremena. Stoga on treba da bude oaza spokoja I mira. Prema feng šui filozofiji, kada se u njemu nakupi previše negativne energije, to se odražava na raspoloženje, kreativnost, produktivnost, međuljudske odnose, čak i na zdravlje. Stoga se treba držati određenih prvila kako bi pozitivna energija cirkulisala i ukućanima obezbedila prosperitet i blagostanje. To se naročito odnosi na spavaću sobu koja treba da bude mesto gde se naš organizam opušta i regeneriše.

Postoje neke stvari koje nam se čine nevažnim, a zadržavaju tu negativnu energiju. Stoga će vam stručnjak za feng šui iz spavaće sobe odmah izbaciti:

Oprema za vežbanje

Mnogi prostori u našem domu služe različitim svrhama. Vaša trpezarija je obično vaša kancelarija, a možda je spavaća soba vaša teretana. To bi po svaku cenu trebalo da izbegnete, naročito kada je u pitanju spavaća soba. Ona treba da služi samo za spavanje i odmor, ne za rad, gledanje televizije ili za vežbanje. Držanje opreme za vežbanje, trake za trčanje i sobnog bicikla u spavaćoj sobi može da doprinese iscrpljujućim i napornim odnosima, dok tehnologija, bilo to televizor, laptom ili tablet otežavaju uspavljivanje. U spavaćo sobi ne treba da bude ničeg osim nameštaja i rasvete. 

Suvo cveće

Ono je mrtvo i to je energija koju ne želite da podstičete u svom domu, nipošto.

Neuredne police i ormari

Nered u bilo kojoj oblasti blokira protok či, tj.pozitivne energije, a to guši kreativnost, dobro zdravlje, dobre odnose i protok novca. Ako skladištite nepotrebne predmete, dotrajale i pocepane stvari, samim tim skladištite i lošu energiju. Stručnjaci savetuju da ne pretrpavate police i ormane- ostavite bar malo praznog prostora. I uvek je bolje da stvari držite u zatvorenim ormanima nego okačene na štenderu.Takođe, vodite računa šta držite ispod kreveta. Po feng šuiju tu bi trebalo da bude prazan prostor, protok energije. 

Kaktusi

Iako su lepi I dekorativni, feng šui strulnjaci savetuju da ih ne držte u kući. Oni privlače negativnu energiju nikako ne bi trebalo da se drže tamo gde vladaju harmonija i sloga- dnevna soba, spavaća soba, trpezarija. U dvorištu ili na terasi može, jer simbolišu zaštitu i na dovoljnoj su udaljenosti od doma. Kao biljke za ukrašavanje doma izbegavajte one vrste koje padaju, to je padajuća energija, ona koja ohrabruje stvari da se kreću naniže. u spavaćoj sobi ne ti trebalo da stoje biljke, a ako baš želite, birajte vrste poput bambusa, kineskog dolara, zamije...One donose prosperitet.

Koje još pravilo treba ispoštovati u spavaćoj sobi, pogledajte u videu ispod:

Kako urediti spavaću sobu po feng šui pravilima tiktok/Viekastudios

Izvor: Sensa