Negativna energija može ući u vaš život na mnogo način, spolja, kroz odnose, od raznih ljudi koje ulaze u vaše dom, prenatrpanog prostora, predmeta koji bude loše sećanja... Može neočekivano ući u kuću i nakupiti se tamo gde najmanje očekujete. Akumulirajući, ima tendenciju da utiče na život vlasnika kuće i svih njenih stanovnika. Osim toga, negativna energija se manifestuje u različitim oblicima i može dugo da se zadrži u vašem domu. Negativna energija nepovoljno može uticati na kvalitet života u domu, na odnose među ukućanima, kao i na materijalno blagostanje. Evo koji znakovi pokazuju da se zadržala u vašoj kući:

1. Vidite lošu energiju u drugim ljudima. Negativna energija koja vreba u vašem domu može uticati na ukupnu percepciju bilo kog živog bića. Ona je razlog što počinjete da vidite samo loše u drugim ljudima. Može učiniti da se osećate negativno u vezi sa mnogim stvarima, posebno ljudima oko vas.

2. Nesanica - Ako imate teškoće da zaspite, sanjate loše ili vas pred spavanje stalno progone negativne misli, to može biti znak negativne energije u prostoru.

3. Ne možete niakda u potpunosti da sredite kuću - Čak i ako više puta pokušavate da očistite kuću i učinite je besprekorno čistom, čini se da to nikada nećete moći da uradite. Negativna energija može dovesti do dezorganizacije ne i našem okruženju, kao i u našim umovima. Nered i haos u kući takođe su mogući znak nagomilavanja negativne energije.

4. Uvek se poredite sa drugima - Negativna energija može dovesti do toga da steknete lošu naviku da se stalno upoređujete sa drugim ljudima. U drugim ljudima uvek nađete ono što nemate, ili nešto što želite da promenite u sebi. Negativna energija koja ispunjava vaš dom može narušiti vaše samopoštovanje i percepciju sebe.

5. Stvari se stalno kvare - Ukoliko se stvari stalno kvare, lome, ne funkcionišu, to može biti znak negativnih vibracija u domu.

6. Često ste neraspoloženi i imate nagle promene raspoloženja - Ako ste u kući često neraspoloženi ili nervozni, to može biti znak negativnosti. Kada uđete u dom i osetite talas neraspoloženja, vreme je za energetsko čišćenje. Negativna energija može učiniti da se osećate negativno prema sebi, ali takođe može da vas dovede do drastičnih promena raspoloženja.

7. Negativan i pesimističan stav - Česte negativne misli, samokritikovanje, nedostatak samopouzdanja, pesimizam - sve ovo je znak negativnosti. Umesto toga, pokušajte da pohvalite i ohrabrite sebe. Stvar je u tome što negativna energija koja se nakupila u kući može doprineti negativnim mislima.

Izvor: Sensa