Ponekad smo primorani da budemo okruženi negativnim ljudima, na poslu, u saobraćaju, u kupovini. Njihova negativna energija se širi, ali mi birmao kako ćemo na nju odgovoriti. Da li ćemo dopustiti da nas ugrozi i pokvari dan, ili ćemo stvoriti energetski štit koji će sačuvati pozitivno stanje duha.

Donosimo vam 4 načina koja će pomoći da sačuvate pozitivno stanje duha:

1. Zadržite pažnju na sebi i tražite zaštitu

Bez obzira šta drugi rade, uvek možete da kontrolišete svoja osećanja i ponašanje. Zapitajte se: Kako da reagujem na ovu situaciju? Kako da je učinim pozitivnijim?Možda ne možete kontrolisati reakcije drugih, ali možete kontrolisati svoj odgovor i svoju pažnju. sami smo odgovorni za način na koji posmatramo stvari. Ubedite sebe da ne želite i ne morate da budete deo negativne priče. U svom umu možete tražiti ili vizualizovati zaštitu koja vas štiti od negativnosti drugih. Zamislite belu svetlost koja vas okružuje, neka to bude vaš štit optimizma i radosti koje negativne vibracije neće moći da sruše.

2. Probudite ljubav

Kada se suočite sa negativnim ljudima, pokušajte da se setite nečega lepog i dobrog što vas može umiriti. Razmišljajte o deci, kućnom ljubimcu, voljenoj osobi, putovanju, toploj šolji čaja... Miliste o stvarima koje vas smiruju i raduju, one će vam vratiti smirenje.

3. Na negativnost odgovorite ljubavlju

Još jedna odlična taktika za suočavanje sa teškim ljudima je taktika obrnute reakcije. Kada se neko ponaša negativno, vi pokušavate da uradite upravo suprotno. Ako je neko pesimista, vi budite optimista. Ako neko viče, vi govorite mirno. Ako vas neko kritikuje, vi ga hvalite. Ako neko deluje sa mržnjom, vi odlučite da delujete sa puno ljubavi. Ako vas neko ružno gleda, vi mu se ljubazno nasmešite.

4. Ne shvatajte sve lično

Kada se suočite sa negativnom osobom, pokušajte da razvijete empatiju i razumete je. Možda je imala loš dan, moguće je da je pod stresom ili da je prošla kroz neki tužan trenutak. Ne shvatajte negativne reakcije previše lično, već ih odbacite od svog srca i nastavite dalje.

Izvor: Sensa