Trpezarija je mesto okupljanja porodica, prostor u kojem svakodnevno zajedno delimo energiju, a najpoznatiji stručnjak za feng šui u Srbiji Sandra Drinčić otkriva male tajne kako treba postaviti i šta staviti na trpezarijski sto.

"Sto je ključna stvar, to je sklad porodice, okupljanje." - istakla je Sandra u emisiji Vikend na K1. Objasnila je da je važno da jedemo zajedno, sa partnerom, porodicom. Na primer, ukoliko jedan partner započne drugi režim ishrane, potrebno je da bar jednom nedeljno da jedete isti obrok sa osobom sa kojom živimo - to je duh zajedništva.

"Trpezarijski sto treba da bude blizu kuhinje, ako nije, dolazi do razdvajanje porodice, slabe komunikacije. Ljudi greše kada stave sto ispod prozora - sve što nam je u blizini prozora odlazi kroz prozor. Super je staviti jedno ogledalo pored da duplira prihod." - objasnila je Sandra.

Često na trpezarijskom stolu možemo videti vaze sa cvećem, a Sandra ističe da je jedan cvet sjajan za privlačenje novca - "Beli ljiljan uvek treba ubaciti u trpezarijski deo. Šta je caka - kupuje se zatvoren cvet, a kako se otvara, povećava mogućnost većih prihoda. Beli ljiljan je čudo!"

Mnogi u domu imaju šank ili ostrvo - Sandra objašnjava šta je bolje! Kako je navela, kada imate šank, čovek mora da ga obiće i uđe u njega, a kada imate ostrvo imate energetski tok - dobar energetski tok predstavlja zdravlje i finansije. Jedina mana na ostrvu je što se šporet ne postavlja u ostrvo, to je gubitak novca. Šporet mora da stoji tako da ima pozadinu iza sebe, zid - to je stabilnost.

Jedna od zanimljivih stvari koju treba bar jednom godišnje izneti na trpezarijski sto jeste escajg u boji zlata, bar za Novu godinu. On ne mora biti zlatni, već samo u boji zlata, jer kako Sandra navodi - "Oko ne zna šta je lažno, a šta pravo."

Izvor: Sensa