Krasula je biljka za koju se feng šuiju veruje da privlači sreću i novac u dom. Ona je najpopularnija feng šui biljka, a još se naziva "drvno novca" ili "biljka žad."

Njeni mesnati listovi u obliku novčića čine je simbolom rasta, obnavljanja i prosperiteta. Krasula donosi pozitivnu či energiju u dom, kako smatraju feng šui stručnjaci, a najpre se stavlja u jugoistočni deo doma ili radnog prosora.

Za negu je važno da ima dovoljno svetlosti, ali da ne bude izložena direktnim jakim sunčevim zracima kako listovi ne bi izgoreli i požuteli. Jedna od najčešćih grešaka jeste preterano zalivanje biljke. Ako biljka gubi listove i počinje da truli, to je znak da ste je previše zalivali. Količina zalivanja zavisi od godišnjih doba i vremenskih uslova. Tokom zime krasulu treba zalivati jako retko, oko 2 do 3 puta tokom svih zimskih meseci. U proleće i leto biljka se zaliva češće, ali ni tada ne smeet preterati, već je zalijte kada je zemljište u potpunosti suvo.

Iako je laka za održavanje, mnogima krasula stagnira u rastu, ne sveta ili gubi punoću, odnosno volumen listova. Veruje se, što je biljka zdravija, veća i obilnije raste, pogotovo ako cveta, donosi više finansijskog uspeha u dom.

Zato možete njenu negu obogatiti prirodnom prihranom, odnosno sa namirnicom koju imate u kuhinji. Potrebno je da 10 g kvasvca rastvorite u litar tople vode. Ostavite da se kvasac rastopi skroz, voda ohladi, pa povremeno sa ovim rastvorom zalivajte krasulu (ne obilno).

Kvasac u sebi sadrži niz fitohormona i auksina (biljni hormoni za rast i razvoj) i vitamine iz B grupe. Kvasac ima moć podsticanja ćelija, odnosno razvijanje ćelija i rast biljke.

Izvor: Sensa