Prema principima feng šuija biljke u prostoru služe za uvlačenje i usmeravanje toka energije. Zato je povoljno staviti ih u hodnik, prostor kroz koji energija ulazi i napušta dom. Važno je da izaberete dobre biljke za hodnik. Kada ih birate, važno je da procenite koje biljke će moći lepo da rastu u hodniku, kao i šta privlače.

Za velike hodnike možete uzeti vleike biljke kako bi energija što snažnije i lepše cirkulisala. Međutim, kada je hodnik mali, ne treba ga zatrpavati biljkama, jer to može doneti kontra efekat i stagnaciju energije. Donosimo vam 3 najbolje biljke za hodnik, svaka od njih privlači posebnu energiju i sreću:

1. Zamija - ova elegantna biljka sitnih, jajastih listova koji su usmereni nagore, predstavlja jednu od omiljenih zelenih lepotica u domu. U feng šuiju, ona stvara uzlazni tok energije koji je idealan za hodnike, posebno one koji deluju tesno. U feng šuiju se smatra da ova biljka donosi uzemljenje, dugovečnost i otpornost. Smatra se da čisti dom od negativne energije. Postavite je na kraj dugog hodnika za uzemljenje energije koja se brzo kreće.

2. Zlatni potos - Zlatni potos ima atraktivno, zaobljeno lišće i predstavlja jednu od moćnijih biljaka u feng šuiju. Ona uklanja negativnost i donosi pozitivne vibracije. Smatra se da je ova biljka magnet za obilje, poboljšane finansije, novac. On aje takođe idealna za čišćenje vazduha.

3. Biljka kineski dolar (Pilea) - Ovo je jedna od najsrećnijih biljaka u feng šuiju. Sa svojim listovima u obliku novčića,ukazuje da je simbol obilja i prosperiteta. Prema staim istočnjačkim verovanjima, ona donosi novac ukućanima, a u nekim zemljama se kao najvredniji poklon prenosi iz generacije u generaciju.

Izvor: Sensa