Kineska tehnika uređenja prostora, feng šui, ima puno pravila, a najvažnije je da dom bude slobodan, odnosno da ne bude pretrpan stvarima kako bi dobra či energija mogla da cirkuliše kroz kuću.

U kuhinjksim ormarićima i ostavi držimo često puno stvari - posuđe, začini, žitarice, zimnica... Međutim, postoje stvari koje čuvamo za svaki slučaj, odnosno sa mišlju da će nam to jendog dana sigurno zatrebati. To su najčešće prazne flaše, posude i tegle.

Kada potreošimo zimnicu, mnoge žene se odlučuju da tegle operu i sačuvaju za sledeću godinu, ali pregršt praznih tegli i flaša donosi u dom negativnu energiju. Kuhinja je mesto u domu koje simbolizuje zdravlje i bogatstvo, a ukoliko je pretrpate, ova energija obilja otežano će teći.

Iako su prazne tegle skrivene u kuhinjskim elementima, one pretropavaju prostor, blokiraju energiju i mogu privući lošu sreću, kako navode feng šui stručnjaci. U redu je sačuvati par tegli, ali kada ih ima puno, to je vleika greška prema feng šuiju.

Prazne tegle, flaše, vaze ukazuju na prazninu, nedostatak, pa mogu privući loše finansije u dom. Umesto da ih skladištite, prazne staklene ili plastične boce možete reciklirati čim ih ispraznite.

Ako ipak odlučite da ih čuvate, onda im nađite primenu. U njima možete držati testenine (makarone, špagete), žitarice (pirinač, ovsene pahuljice...), začine - tako ćete dobro organizovati kuhinju da bude uredna, a sačuvaćete i tegle, ali sa primenom.

Feng šui stručnjaci savetuju da u tegle ubacite novčiće, nakit ili amajlije, kao simbole dobre sreće. Ali to može biti jedna do dve tegle u prostoriji, ne treba preterivati. Takođe, možete napraviti vazu bogatstva.

Izvor: Sensa