Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li u svojoj kući imate paunovo pero: evo šta zapravo ovaj simbol privlači u vaš dom

Mnogi u svom domu imaju figuru pauna, sliku pšauna ili paunovo pero - evo kakvu energiju takav predmet donosi u naš dom!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Paun simboliše pticu mudrosti, besmrtnosti, ponosa i lepote. U hinduističkoj religiji paun se smatra svetom kraljevskom pticom. Paunov rep poistovećuje se sa Sucem, nebeskim svodom i univerzalnim simbolom lepote.

Veruje se da perje pauna daje zaštitu od negativneenergije, privlači sreću, radost i uspeh u karijeri. Ukoliko se postavi kao amajlija u severnom ili južnom sektoru doneće ugled i prosperitet. Osim u feng šuiju, paunovo perje služi kao talisman materijalnog prosperiteta. Paunov rep u sebi ima 7 osnovnih boja, no, mnogi stručnjaci smatraju da je u njemu zastupljeno oko 365 boja.

Povezane vesti

Zbog svojih karakterističnih boja i ponosnog hoda, paun se povezuje sa slavom i pobedom. U mnogim kulturama predstavlja astralne simbole, Mesec, Sunce i zvezde, ali i manifestaciju vedrog duha.

U Indiji ova ptica je veoma cenjena, a paunovo pero, koje je prikazano kao ukras u kruni boga Krishna predstavlja simbol božanske ljubavi i nesebičnosti.

U hrišćanstvu paun predstavlja obnovu i transformaciju. Prema verovanju, meso pauna kao simbol besmrtnosti ne trune i onda kada je na zemlji tri dana. U muslimanskoj tradiciji "oči" prikazane na repu simbolišu svemir.

No, u nekim zemljama paunovo pero povezuje se sa urokom, lošom srećom i malerom. Jedno od sujeverja u Engleskoj ukazuje da će porodica koja ima paunovo pero u domu imati mnogo nevolja.

Iz ugla ezoterije, paunovo pero doneće sreću i prosperitet porodici, samo ukoliko se slučajno nađe u blizini doma. Smatra se ako osoba vidi paunovo pero na ulici, očekuje je razdoblje sreće i radosti.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj