Sasvim je normalno da u domu imamo kvarove ili da stvari ponekad nestanu, ali kada to postane učestala pojava, moguće je da se nešto čudno i mistično dešava sa energijom u vašem domu, piše Lovesensa.

Da li često slomite tanjir ili svaka sijalica brzo pukne? Da li stvari u vašoj kući nsestaju bez traga?

Život pokazuje da uzroci haosa u vašem domu mogu biti potpuno različiti i leže u bioenergiji, feng šuiju ili psihologiji.

Evo šta znači kada se stvari u kući lome i nestaju i kako možemo da ispravimo situaciju:

Energetski razlozi

U većini slučajeva, haos u kući počinje zbog nakupljanja negativne energije. To se može dogoditi zato što u kući živi snažni energetski vampir ili ukućani često imaju negativne misli. Možda u kući postoje stvari energetskog vampira ili je kuća prepuna bespotrebnih stvari koje stalno nakupljaju negativnost. Ako je to slučaj, problem možete rešiti čišćenjem energije.

Generalno očistite kuću oslobađajući je nepotrebnih stvari i uklanjajući prašinu. Sve stare stvari koje bi u budućnosti još mogle biti od koristi treba ukloniti dati u humanitarne svrhe.

Nakon generalnog čišćenja, uzmite sveću, upalite je i nosite u sve prostorije, gledajući u svaki ugao. Obratite pažnju na plamen. Ako se sveća puši, pukne ili ugasi, to znači da se u kući skupilo dosta negativnosti, a ritual će morati da ponoviti, možda i više puta. Kada sveća počne da gori ravnomerno, ne puši se i ne pucketa, energija vašeg doma postala je apsolutno svetla.

Psihološki razlozi

Misli su materijalne, što znači da vaše depresivno stanje takođe može izazvati razne kvarove i gubitke u kući.

Ako je osoba depresivna, ako je opterećuju teške misli, toliko je duboko u svojim mislima da ne primećuje gde stavlja svoje stvari, neprestano ih gubeći. Štaviše, takve osobe mogu biti nepažljive i nekoordinisane, što znači da stalno nešto dodiruju, razbijaju stvari.

U ovakvim slučajevima potrebna je pomoć psihologa. Ukoliko želite da sprečite ovakvo stanje važno je da eliminišete negativne ljude iz svog života i razmišljate o prijatnim stvarima, radite nešto što ispunjava vašu dušu. Pozitivan stav i odsustvo sukoba omogućiće da obnovite duševni mir, nakon čega će i situacija u kući biti bolja.

PageBreak

Da li često lomite ili gubite stvari u kući: ovo je znak upozorenja - evo šta govori o našem domu
Foto: Shutterstock da-li-cesto-lomite-ili-gubite-stvari-u-kuci-ovo-je-znak-upozorenja-evo-sta-govori-o-nasem-domu4

Negativni ljudi

Oštećenja i gubici u kući mogu nastati zbog prisustva negativnih ljudi. Na primer, ako u vašu kuću uđe komšija koji se pretvara da je prijatelj, ali vam zapravo zavidi, veruje se da će se nakon njegovog odlaska neke stvari u kući pokvariti. Tehnika je posebno osetljiva na neiskrenost, pa se mogu očekivati kvarovi električnih uređaja i računara.

Narodna verovanja

Ako su u kući vidljive cevi ili voda iz slavine kaplje, verovatno ćete imati finansijskih problema. Razmislite o tome kako racionalno trošite novac i gde biste mogli da uštedite. Pokušajte da usmerite novčani tok u pravom smeru, ulaganjem u posao ili potrošnjom u dobrotvorne svrhe. I da, ne zaboravite da popravite slavinu.

Ako stalno gubite neophodne sitnice (ukosnice za kosu, ključeve, čarape, kape), verovatno ćete se često ponašati kao egoista, stavljajući u prvi plan svoje želje i potrebe. Pored toga, lenji ste i radije prebacite odgovornost na druge.

Polomljeno i napuklo posuđe, kao i pukotine na monitorima ili ogledalima, ukazuju na to da u kući nastaje ozbiljan sukob.

Stalne kvarove električnih uređaja, na primer sijalice, ukazuju na to da ljudi iz vaše prošlosti žele da vam nanesu štetu.

Česti kvarove u kući ukazuju na loše odnosa.

Večno izgubljene stvari ukazuju na stagniranje. Oni su signal da trebate napustiti staro i nepotrebno, otvarajući prostor za novo, zanimljivo i privlačno.

Izvor: Lovesensa